Η αποψίλωση της Χειρουργικής Κλινικής νοσοκομείου Άρτας ξεκίνησε ήδη.
Ο πρώτος που αποχωρεί μετά από συνεχείς παρατάσεις από τη στιγμή που είχε θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης είναι ο χειρουργός Παύλος Στασινός, ο οποίος δεν αποδέχθηκε την παραμονή του για δυό επιπλέον μήνες (έως τέλος Αυγούστου) και έτσι από το περασμένο Σάββατο πέρασε στη σύνταξη.
Ο δεύτερος που αναμένεται να προχωρήσει είναι ο Κωνσταντίνος Παπαμιχαήλ, ο οποίος αποδέχθηκε την παράταση δύο μηνών (έως τέλος Αυγούστου) και ακολουθεί το φθινόπωρο ο Σπύρος Μόσχος, που κι αυτός βγαίνει στη σύνταξη χωρίς, όπως λένε οι πληροφορίες, να δεχθεί οποιαδήποτε παράταση παραμονής που ενδεχομένως τού προταθεί. Μετά από αυτή την εξέλιξη η Χειρουργική Κλινική θα λειτουργεί μόνο με τρεις ειδικευμένους γιατρούς, τον Κωνσταντίνος Κωτσιούρο, την Βασιλική Μπαλάσκα και την Δήμητρα Παραλικούδη.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, που πριν λίγες ημέρες εξέδωσαν οι έξι χειρουργοί της εν λόγω Κλινικής περιγράφοντας με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση στην οποία περιέρχεται, υπηρετούν επίσης ένας ειδικευόμενος ιατρός που τελεί υπό αναχώρηση. Ένας αγροτικός. Ένας παρατασιακός ειδικευόμενος και περιστασιακά εφημερεύουν δύο γενικοί ιατροί. Μέσα στον Ιούλιο, ωστόσο, αποχωρούν ο αγροτικός ιατρός καθώς και ο παρατασιακός.
Την ίδια στιγμή από το υπουργείο Υγείας, την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, αλλά και από την διοίκηση του νοσοκομείου, τηρούν απόλυτη σιωπή για το πώς θα αντιμετωπιστεί η πλήρης αποδυνάμωση της Χειρουργικής Κλινικής, η οποία για πολλά χρόνια έσωζε ζωές και ήταν από τις πιο αναβαθμισμένες και άρτια επιστημονικά στελεχωμένες στον χώρο της δημόσιας υγείας.
Είναι λογικό μετά τις δυσάρεστες αυτές εξελίξεις να επικρατεί έντονη ανησυχία μεταξύ των Αρτινών πολιτών – και όχι μόνο – διότι ουδείς γνωρίζει τι του ξημερώνει. Μήπως να υπάρξει καμία επίσημη απάντηση;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ