ΣΤΡΟΦΗ προς τα κίτρινα ακτινίδια της ποικιλίας G3 ώστε να καταστεί περισσότερο ανταγωνιστικός στη ντόπια αλλά και την διεθνή αγορά κάνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Πύρρος» Άρτας, πρόεδρος του οποίου είναι ο Ευάγγελος Χρηστάκης.
Προς τούτο συνεργάζεται με την κορυφαία του είδους σε παγκόσμιο επίπεδο εταιρεία «Zespri», ακολουθώντας πειραματικό στάδιο για την παραγωγή της ποικιλίας G3 τόσο (και) στην Άρτα όσο και στη Νότια Ιταλία.
Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας τέσσερις φορείς από την Ελλάδα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, μεταξύ αυτών και ο «Πύρρος», βρέθηκαν πρόσφατα στη Νότια Ιταλία επισκεπτόμενοι κτήματα στα οποία καλλιεργείται η ποικιλία G3 υπό την «ομπρέλα» της «Zespri».
Εκτός του Συνεταιρισμού «Πύρρος» στην αποστολή μετείχαν ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Νεάπολης Αγρινίου, η Πρωτοφανούσης ΑΕ και η εταιρεία Fruit Project. Από τον «Πύρρο» μετέβησαν ο πρόεδρος Ευάγγελος Χρηστάκης και γεωπόνοι του Συνεταιρισμού, έχοντας την ευκαιρία, εκτός των επισκέψεων στα κτήματα, να πάρουν μέρος στις συζητήσεις για σημαντικά θέματα που απασχολούν την καλλιέργεια της συγκεκριμένης ποικιλίας.
Συνομιλώντας με τον Ευάγγελο Χρηστάκη μετά την επιστροφή από τη Νότια Ιταλία αυτό που υπογράμμισε με έμφαση είναι το εξής: «Είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή της Άρτας να καλλιεργηθούν κιτρινόσαρκες ποικιλίες, οι οποίες έχουν μικρότερη απαίτηση σε ώρες ψύχους την περίοδο του χειμώνα. Ο ήπιος χειμώνας είναι ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε λόγω κλιματικής αλλαγής».
Επειδή όντως παρακολουθεί πολύ στενά τις διαδρομές από το χωράφι έως το ράφι, επειδή γνωρίζει πολύ καλά τις απαιτήσεις της αγοράς, αλλά και τον ανταγωνισμό που επικρατεί, επειδή διανύει πάμπολλα χιλιόμετρα για να ενημερώνεται, επειδή ποτέ δεν χάνει την ευκαιρία συμμετοχής του Συνεταιρισμού, στις εξελίξεις και το κυριότερο επειδή βλέπει μπροστά, πάρτε πολύ σοβαρά αυτά που προτείνει.
Σημείωση: Για το θέμα αυτό έχουμε και άλλα να σας πούμε, αλλά στο επόμενο φύλλο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ