ΣΜΗΝΟΣ τα κουνούπια στην πόλη και τα χωριά, όπου ο κόσμος δεν μπορεί να βρει ησυχία, αλλά ούτε και να αυτοσυγκεντρωθεί.
Τα χέρια πηγαίνουν κατευθείαν στα τραυματισμένα σημεία του σώματος, ενώ όταν τα βλέπουν να είναι έτοιμα για επίθεση ασχολούνται με την άμυνα προκειμένου να τα απομακρύνουν. Στις διάφορες εκδηλώσεις για παράδειγμα η εικόνα που παρατηρείται είναι για γέλια και για κλάματα. Άλλος κουνάει τα χέρια από δω κι άλλος από εκεί χωρίς τις περισσότερες φορές αποτέλεσμα. Σκέτη ζούρλια δηλαδή. Ακόμα και η ενδυματολογία σε πολλές περιπτώσεις εξαρτάται απ’ αυτό. Γιατί τι σορτσάκι να φορέσουν φερ’ ειπείν γυναίκες και άνδρες όταν ξέρουν ότι τα κουνούπια βγαίνουν τσάρκα για να πιουν αίμα;
Αντιμετώπιση μπορεί να γίνει μόνο με ραντισμούς τόσο από τους Δήμους όσο και από την Περιφερειακή Ενότητα. Από τον Δήμο Αρταίων μάς είπαν πως τις ξεκίνησαν από τον Μάιο για την καταπολέμηση των προνυμφών, όμως από τις συνεχείς βροχοπτώσεις αποδείχθηκε δώρο άδωρο. Συνεχίστηκαν αλλά αποτέλεσμα δεν βλέπουμε.
Πριν δούμε έναν ολόκληρο πληθυσμό με κοκκινισμένα διάφορα σημεία του σώματος και το ξύσιμο να δίνει και να παίρνει, μήπως οι αρμόδιες υπηρεσίες να κινηθούν πιο δραστήρια; Δεν είμαστε οι μόνοι που το λέμε. Όλοι οι άνθρωποι το κουβεντιάζουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ