Μεγάλη κινητικότητα εμφανίζει η πόλη μας, εν μέσω καλοκαιριού, στον χώρο του αθλητισμού και του πολιτισμού. Από το παρκέ των δύο κλειστών γυμναστηρίων μας, όπου διεξήχθη το εργασιακό πρωτάθλημα μπάσκετ, στο ουράνιο ταξίδι με οδηγό τον Σύλλογο Αστρονομίας και Διαστήματος. Και, τέλος, ο νυχτερινός αγώνας δρόμου μέσα στη βατότητα του κέντρου.
Κύριος οργανωτής των δράσεων αυτών, που έγιναν πλέον θεσμός, ήταν ο Δήμος Αρταίων. Ήλθαν φρέσκες ιδέες και καινούργιες λειτουργίες για να δώσουν ώθηση στην πόλη, έτσι ώστε να ξεφεύγουμε από γκρίνιες και να μπαίνουμε σε πράγματα που περιέχουν στοιχεία αυθεντικότητας. Κατά μικρά κύματα οι δρομείς – ντόπιοι και ξένοι – πήραν μέρος στον πέμπτο κατά σειρά ετήσιο νυχτερινό αγώνα δρόμου που είχε συνδιοργανωτή τον Σύλλογο Δρομέων Άρτας.
Η αφετηρία ήταν η εκκλησία της Παρηγορήτισσας και ο τερματισμός η πλατεία του Αγίου Δημητρίου. Η ανταπόκριση στο κάλεσμα ήταν συγκινητική και οι συμμετέχοντες πέρασαν μπροστά από όλα τα βυζαντινά μνημεία μας. Οι ξένοι έγιναν αφηγητές της ιστορίας μας και οι δικοί μας έκαναν ένα ακόμα προσκύνημα τιμής και αναγνώρισης. Όλοι οι αθλητές το χάρηκαν και έμειναν ευχαριστημένοι.
Νέοι και μεσήλικες συντόνισαν τις αναπνοές και τον ρυθμό των βημάτων τους. Κάποιες τέτοιες μικρές διαδρομές ορίζουν τις ακριβές στιγμές της ζωής τους. Ελευθερώνουν τα φυλακισμένα σώματα και ανακουφίζουν το μυαλό. Κανείς δε ρωτά για τη σειρά και τα ονόματα των νικητών. Νικητές ήσαν όλοι. Οι συμμετέχοντες, οι διοργανωτές, οι εθελοντές, η Ελληνική Αστυνομία, οι χορηγοί και όλοι οι φορείς.
Κρατούμε σαν πολίτες αυτής της πόλης την επιτυχία του θεσμού που βρήκε τέτοια ευρεία απήχηση. Τα μνημεία μας είναι ένα προϊόν ανεκτίμητης αξίας και υπάρχουν πολλοί τρόποι να προβάλλονται. Ένας από αυτούς είναι μέσω του αθλητισμού. Κι αυτό κατά την ταπεινή μας γνώμη το κατάφερε ο Δήμος.
Δημήτρης Ντάλας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ