Της Αγλαΐας Νάτσικα*

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιουνίου δεν αφήνει περιθώρια ούτε για αισιοδοξία ούτε για εφησυχασμούς, καθώς για πρώτη φορά στα χρόνια της Μεταπολίτευσης ο συσχετισμός δύναμης είναι τόσο δυσμενής για τις δυνάμεις της Προόδου και της Αριστεράς.
Τα μέλη, οι φίλοι και οι φίλες του ΣΥΡΙΖΑ δώσαμε από κοινού έναν μεγάλο, δίκαιο και έντιμο αγώνα, πλάι στους υποψήφιους βουλευτές της Περιφέρειάς μας. Ομολογουμένως, κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου έγιναν λάθη και αστοχίες, τόσο πολιτικές όσο και οργανωτικές. Είναι βέβαιο ότι μας κόστισαν. Ωστό- σο, θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφερθεί ότι στην Άρτα καταφέραμε και καταγράψαμε την δεύτερη καλύτερη επίδοση από άπο- ψη ποσοστών σε πανελλαδικό επίπεδο. Το κόμ- μα, πλάι στους βουλευτές, κυριολεκτικά έδωσε τον καλύτερό του εαυτό επιτρέποντας στους δημοκρατικούς ψηφοφόρους της Άρτας να το στηρίξουν στις εκλογές.
Δυστυχώς, όμως, και παρά το γεγονός των εξαιρετικών εκλογικών επιδόσεων στην Άρτα, στη μεγάλη πολιτική εικόνα εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, δεν καταφέραμε να ανατρέψουμε τους δυσμενείς συσχετισμούς. Τα λάθη μας έχουμε ήδη ξεκινήσει να τα διορθώνουμε και δεσμευόμαστε να προχωρήσουμε άμεσα στις μεγάλες και αναγκαίες τομές προκειμένου να επιστρέψει η Δημοκρατία και Δικαιοσύνη στην κοινωνία. Και θα το καταφέρουμε. Το οφείλουμε πρώτα και κύρια στην κοινωνική πλειοψηφία, στα χιλιάδες μέλη, στην ιστορία της Αριστερής και προοδευτικής παράταξης. Είναι μια μάχη με τον εαυτό μας για να μπορεί και πάλι ο τόπος μας να έχει μέλλον και οι νεότερες γενιές έναν τόπο βιώσιμο που δεν θα αναγκαστούν να τον εγκαταλείψουν.
Όπως είπε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ένας νέος κύκλος άνοιξε. Άλλωστε, ερχόμαστε από πολύ μακριά και είναι βέβαιο ότι θα φτάσουμε ακόμα πιο μακριά. Ας μου επιτραπεί, όμως, να συμπληρώσω τα λό- για του προέδρου και να πω ότι πρόκειται για έναν νέο και συνάμα ελπιδοφόρο κύκλο που θα βασιστεί στις αρχές και τις αξίες της δικής μας αριστερής παράδοσης. Γιατί μπορεί να χάθηκε μια εκλογική μάχη, αλλά οφείλουμε να χαράξουμε από τώρα τον βηματισμό για την επόμενη ημέρα.
Και την επόμενη ημέρα τα βασικά μας καθήκοντα είναι να ασχοληθούμε με τα πολιτικά μέτωπα που ορίζει η ίδια η πραγματικότητα των ανθρώπων. Και ποια είναι αυτά; Η ακρίβεια, η αλαζονική επέλαση της Δεξιάς, η αύξηση της Ακροδεξιάς. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά την ακροδεξιά, είναι ευθύνη της ΝΔ η είσοδος τριών ακροδεξιών μορφωμάτων στη Βουλή, και ιδιαίτερα των «Σπαρτιατών» που στηρίχθηκε από τον καταδικασμένο νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη, στον οποίον, σημειωτέον, επετράπη από την κυβέρνηση να κάνει κηρύγματα μίσους από τις φυλακές.
Χρειάζεται, λοιπόν, δημοκρατική εγρήγορση και να χτίσουμε στέρεες κοινωνικές συμμαχίες με σκοπό αφενός να βάλουμε φρένο στην νεοφιλελεύθερη επέλαση και αφετέρου στην περαιτέρω άνοδο της ακροδεξιάς. Για το σκοπό αυτό χρειάζεται όλοι μας να επαναενεργοποιηθούμε στον κοινωνικό μας χώρο, ώστε να μεταφέρουμε τις ιδέες και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Το κόμμα μας, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, πρέπει να ξαναγίνει κόμμα και των μελών και των στελεχών του. Όλα τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υπερήφανα θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα και σε κάθε μετερίζι του τόπου μας, της Άρτας, με την ίδια αγάπη και την ίδια προσήλωση. Γιατί η αγάπη για τον τόπο και τους κατοίκους υπερβαίνει την εύλογη αμηχανία που προέκυψε λόγω των αποτελεσμάτων και μας κινητοποιεί να βγούμε και πάλι στους δρόμους.
Είμαι βέβαιη ότι το ίδιο θα κάνουν όλες και όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές καθώς και όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην Άρτα. Αυτή την ώρα έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ την ενότητα του χώρου και την σύμπραξη όλων των δυνάμεων στον κοινό στόχο. Χάθηκε μια μάχη αλλά καθήκον μας είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα. Στόχος μας είναι να επαναφέρουμε τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη. Έχοντας πίστη στις διαχρονικές αρχές και αξίες θα παλέψουμε για να ανατρέψουμε τους αρνητικούς συσχετισμούς. Για την Άρτα που θέλουμε και μας αξίζει.

*Η Αγλαΐα Νάτσικα είναι καθηγήτρια Μουσικής, συντονίστρια ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Άρτας, μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ