ΔΗΜΟΣΙΟ διεθνή διαγωνισμό για την εκμίσθωση του δικαιώματος έρευνας γεωθερμικού δυναμικού σε τέσσερις περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προκήρυξε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σύμφωνα με e-mail που απέστειλε και προς την εφημερίδα μας η ΕΑΓΜΕ (Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών), πρώην ΙΓΜΕ.
Πρόκειται, όπως αναφέρει, για το δυτικό τμήμα Λεκάνης Δέλτα ποταμού Νέστου, το κεντρικό – νότιο Τμήμα Λεκάνης ποταμού Στρυμόνα, τη Λεκάνη Δέλτα ποταμού Έβρου και την περιοχή Ακροποτάμου Καβάλας. Εν τω μεταξύ τα επιστημονικά στοιχεία που υπάρχουν για το γεωθερμικό δυναμικό σ’ αυτές τις περιοχές είναι μεταγενέστερα και θα μπορούσαμε να πούμε πρόσφατα, σε αντίθεση με το γεωθερμικό πεδίο Συκιών που ερευνήθηκε και αποδείχθηκε η πηγή ενέργειας από το 2007.
Τώρα πως γίνονται αλλού να βρίσκονται τρόποι αξιοποίησης και εδώ «όχι» είναι απορίας άξιον! Ο γενικός διευθυντής της ΕΑΓΜΕ Διονύσιος Γκούτης πάντως αναφέρει ότι τα επιστημονικά στοιχεία είναι στη διάθεση των υποψηφίων επενδυτών με σκοπό την αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων στους πλέον ώριμους και ενδεδειγμένους χώρους σε Μακεδονία και Θράκη.
Γιατί αλήθεια δεν βρίσκεται κάποιος ή κάποιοι τοπικοί παράγοντες να θυμίσουν στους… υψηλά πολιτικούς ιστάμενους ότι ανάλογος ενδεδειγμένος και μάλιστα σε μεγάλη έκταση περιοχές βρίσκονται και στην Άρτα; Μια ζωή θα δίνουμε ή μάλλον θα χαρίζουμε (πχ Πουρνάρι) χωρίς τίποτε να παίρνουμε; Εκτός κι αν θεωρούν πως ο τόπος μας και οι άνθρωποι είναι πλούσιοι και άρα εκτός πλαισίου κάλυψης αναγκών!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ