«Ανάμεσα στους Δήμους που συστήνει την δική του ενεργειακή κοινότητα, συγκαταλέγεται και ο Δήμος Αρταίων, αφού ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες που είχε ξεκινήσει η Δημοτική Αρχή», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση Τύπου.
«Είναι γεγονός – τονίζεται επίσης – η ίδρυση της ενεργειακής κοινότητας, η οποία πλέον έχει καταχωρηθεί στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ). Με την συγκριμένη κίνηση αναμένεται η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα και άλλα με σκοπό τον συμψηφισμό των καταναλώσεων του Δήμου Αρταίων Net- metering, ενώ με το πλεόνασμα θα μπορούν ευπαθείς οικογένειες του Δήμου να έχουν δωρεάν ρεύμα».
Ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, δηλώνει σχετικά: «Ο Δήμος μας προχωρά μπροστά κάνοντας ένα σημαντικό βήμα προς την ενεργειακή αυτο- νόμησή του με την σύσταση της Ενεργειακής Κοινότητας. Έτσι, θα μπορούμε να εξοικονομούμε πόρους παράγοντας την δική μας ενέργεια και προσφέροντας ταυτόχρονα ανταποδοτικά οφέλη στους δημότες μας».
Η ενεργειακή κοινότητα του Δήμου Αρταίων είναι ένας αστικός συνεταιρισμός με στόχο την παραγωγή και διανομή ενέργειας, την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας και την ενίσχυση της ενεργειακής αυτάρκειας.
Η «Ενεργειακή Κοινότητα Περιορισμένης Ευθύνης Αρταίων» όπως είναι η ονομασία της, απαριθμεί επτά μέλη, τα οποία είναι: ο Δήμος Αρταίων, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αρταίων (ΔΗΚΕΔΑ), το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας Παιδείας Αθλητισμού Πολιτισμού (ΚΚΜΠΑΠ), η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρτας (ΔΕΥΑΑ), η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αρταίων, η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αρταίων και η Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία (ΑΔΑΕ ΟΤΑ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ