«Το πρώτο σημαντικό έργο της ενεργειακής κοινότητας του Δήμου Αρταίων είναι πλέον γεγονός και αφορά την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στη στέγη του 7ου δημοτικού σχολείου» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
Στην ίδια ανακοίνωση του Δήμου, προστίθεται: «Το φωτοβολταϊκό έχει συνδεθεί με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ και είναι έτοιμο να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες τόσο του δημοτικού, όσο και του 3ου νηπιαγωγείου. Πρόκειται πραγματικά για μια καλή είδηση».
Τα σχολεία επισκέφτηκαν ο δήμαρχος όπου μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παιδείας Δημήτρη Σφήκα και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Σωτήρη Χρηστούλη συνομίλησαν με την διευθύντρια του Σχολείου Κατερίνα Χαλκιά. Η ισχύς του φωτοβολταϊκού συστήματος που εγκαταστάθηκε παράγει ήδη “πράσινο” ηλεκτρικό ρεύμα με ένα εμφανές αποτέλεσμα – τη μείωση των εξόδων λειτουργίας των σχολείων – και ένα ακόμα πιο ουσιαστικό, τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος διοξειδίου του άνθρακα του σχολείου στο περιβάλλον.
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αρταίων, σημειώνει: «Δεν έτυχε, πέτυχε! Είμαι πραγματικά χαρούμενος σήμερα. Η νέα γενιά της Άρτας αξί- ζει τα καλύτερα, καινοτόμες πρακτικές, προσέγγιση των πραγμάτων που κοιτάνε μπροστά. Όμως, όλα αυτά δεν γίνονται μόνα τους.
Έχουν να κάνουν με ένα ολόκληρο πλέγμα πράσινης πολιτικής που υλοποιούμε στον Δή- μο: Φωτοβολταϊκά συστήματα, γεωθερμία, δημιουργία ενεργειακής κοινότητας, ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων, δημοτικών κτιρίων και αθλη- τικών χώρων. Και ακόμα “πράσινο” κολυμβητήριο, αλλαγή του οδοφωτισμού με λάμπες χαμηλής κατανάλωσης LED, αντικατάσταση παλαιών οχημάτων με καινούργια, ενεργειακοί υπεύθυνοι για όλες τις υπηρεσίες, τα Νομικά Πρόσωπα και τις Επιχειρήσεις του Δήμου για να μειώσουμε 10% την ηλεκτρική ενέργεια των κτηρίων. Είναι ξεκάθαρο πως η Νέα Άρτα που με τόσο κόπο δημιουργούμε, είναι μια “πράσινη” Άρτα».
O αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτρης Σφήκας, πρόσθεσε: «Είναι οι στιγμές ικανοποίησης που αισθάνεσαι όταν ως αιρετός συμβάλλεις σε σημαντικά πράγματα του τομέα ευθύνης σου. Το σχολικό συγκρότημα, 7° δημοτικό σχολείο και το 3° νηπιαγωγείο, λειτουργούν πλέον ως αυτοπαραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας. Από τη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως αντιδήμαρχος Παιδείας, αποτέλεσε προσωπικό στόχο, ένα προσωπικό στοίχημα.
Δεν μπορούσα να δεχθώ πως υπάρχει ένα εγκατεστημένο φωτοβολταϊκό σύστημα στη σχολική μονάδα που δεν λειτουργεί για διάφο- ρους λόγους και αγκυλώσεις. Οι συνθήκες, ωστόσο, ωρίμασαν. Μας επέτρεψαν να το υλοποιήσουμε. Το κάναμε! Το αποτέλεσμα μετράει. Έτσι, θέλουμε να κριθούμε από τους Αρτινούς συνδημότες μας. Εκ του αποτελέσματος… Μιλάμε με έργα, όχι με λόγια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ