Δράση αστροπαρατήρησης υπό την αιγίδα του Δήμου Αρταίων, διοργανώνουν στο Παραλίμνιο Πάρκο την Παρασκευή 30 Ιουνίου, 9 το βράδυ, οι Σύλλογοι Αστρονομίας και Διαστήματος Άρτας «Αστρολάβος», «Το Σκοπευτήριο» και «ΣΚΟΥΦΑΣ».
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε «Το Σκοπευτήριο», αναφέρει: «Ο γραμματέας του Συλλόγου Αστρονομίας και Διαστήματος Άρτας “Αστρολάβος” Γεώργιος Κατσικογιώργος, φυσικός, θα πραγματοποιήσει ομιλία για τα μυστικά του έναστρου ουρανού. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει Ουρανογραφία και Μυθολογία νυκτερινού ουρανού από τον πρόεδρο του Συλλόγου Δημήτριο Τζούβα, φυσικό και το μέλος Βασίλειο Κατσιώτη, χημικό – ιστορικό.
Η Φιλαρμονική του “ΣΚΟΥΦΑ” θα εκτελέσει μουσικά κομμάτια από ταινίες του κινηματογράφου. Με τα τηλεσκόπια θα παρακολουθήσουμε τον πιο διάσημο πλανήτη του ηλιακού συστήματος, τον Κρόνο, με ένα σύστημα εννέα δακτυλίων και πολλούς χρωματισμούς, τον επιβλητικό Δία με τα φεγγάρια του και άλλα αστέρια.
Στόχος των εμπλεκομένων φορέων είναι όλοι οι συμπολίτες να μοιραστούμε τη γνώση, την πληροφορία, να ζήσουμε όμορφες στιγμές και μοναδικές εμπειρίες σ’ ένα εξαιρετικά όμορφο περιβάλλον δίπλα στη λίμνη και να απολαύσουμε μια υπέροχη βραδιά με μουσική, αστερισμούς και πλανήτες».
Για τον Σύλλογο «Το Σκοπευτήριο» υπογράφουν ο πρόεδρος Θωμάς Καραμπούλας και η γενική γραμματέας Ιωάννα Λιάκου Γεωργούλα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ