«Μετά την αστροβραδιά στο 9ο δημοτικό σχολείο Άρτας που έγινε με ιδιαίτερη επιτυχία, ο Σύλλογος μας πραγματοποίησε δεύτερη συνεχόμενη με μαθητές» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Αστρονομίας και Διαστήματος «Αστρολάβος».
«Αυτή την φορά η αστροβραδιά πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό σχολείο Κομποτίου, μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του προέδρου του Έκτωρα Πεταλά, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.
Στα παιδιά μιλήσαμε για το ηλιοκεντρικό μας σύστημα, τους πλανήτες του, τους αστεροειδείς που περιφέρονται ανάμεσα στον Άρη και τον Δία, τους κομήτες και την ιστορία των διαστημικών αποστολών. Στη συνέχεια ακολούθησε αστροπαρατήρηση με το μεγάλο τηλεσκόπιο του Συλλόγου μας και παρά τον νεφελώδη ουράνιο θόλο καταφέραμε μικροί και μεγάλοι να δουν την λαμπερή Αφροδίτη και τον κόκκινο πλανήτη Άρη.
Το επόμενο καλοκαιρινό μας ραντεβού δίνεται στη μεγάλη κεντρική εκδήλωση του Συλλόγου Αστρονομίας και Διαστήματος Άρτας «Αστρολάβος» την Παρασκευή 30 Ιουνίου στο Παραποτάμιο Πάρκο της Άρτας, σε συνεργασία με τον πολιτι- στικό Εξωραϊστικό Σύλλογο “Το Σκοπευτήριο” και τον Μουσικοφιλολογικό Σύλλογος Άρτης “O Σκουφάς”, υπό την αιγίδα του Δήμου Αρταίων. Σας περιμένουμε όλους για μία διαφορετική βραδιά σε ένα υπέροχο περιβάλλον».
Για τον Σύλλογο «Αστρολάβος» υπογράφει ο Βασίλης Κατσώτης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ