ΕΣΤΩ με καθυστέρηση είναι καλοδεχούμενη η πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η Περιφέρεια Ηπείρου προκειμένου να ελεγχθεί αν η «νέα» αποκαλούμενη γέφυρα δίπλα στην παλιά μπορεί να είναι ασφαλής για τα διερχόμενα αυτοκίνητα αλλά και τους πεζούς.
ΑΞΙΖΕΙ να υπογραμμιστεί ότι αποτελεί τη μοναδική είσοδο και έξοδο προς και από την πόλη της Άρτας κάτι που οι αρμόδιοι θα πρέπει να σκεφτούν πολύ σοβαρά αν αυτό μπορεί να συνεχιστεί και στο μέλλον.
ΔΙΟΤΙ αν ο μη γένοιτο για κάποιον απευκταίο λόγο… κάτι δεν πάει καλά, η πόλη αποσυνδέεται συγκοινωνιακά με την καταστροφή να είναι ανυπολόγιστη.
ΕΙΘΕ, βέβαια, η αποσύνδεση αυτή να μην είναι συνάμα και μοιραία…
ΕΠΟΜΕΝΩΣ, υπάρχει μια πραγματικότητα, η οποία αν δεν αντιμετωπιστεί θα εξακολουθεί να επικρατεί ο φόβος, η ανασφάλεια και ο κίνδυνος διότι η συγκεκριμένη γέφυρα δεν πέρασε ποτέ από «ακτινογραφία» ώστε να διαπιστωθούν οι αντοχές και το βάρος που δύναται να σηκώσει, καθώς ήταν άλλα τα δεδομένα όταν κατασκευάστηκε και άλλα αυτά που δημιουργήθηκαν με την πάροδο του χρόνου.
ΤΟ θέμα της επισφάλειάς της αναδείχθηκε πολλές φορές και από πολλές πλευρές προσκρούοντας – πέραν των άλλων – και στις αρμοδιότητες για την ανάληψη ευθυνών με σκοπό να περάσουν στην δράση.
ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για μια παθογένεια του πολιτικού μας συστήματος που δεν λέει να πάρει τέλος, με τα μπερδέματα να κάνουν δύσκολη τη ζωή των πολιτών από τις επιπτώσεις που αναπόδραστα επέρχονται.
ΤΕΛΙΚΑ ύστερα από ένα μπαράζ ανταλλαγής εγγράφων μεταξύ Δήμου Αρταίων, Περιφέρειας Ηπείρου και υπουργείου Υποδομών, μέσω του οποίου χάθηκε πολύτιμος χρόνος, αποδείχθηκε ότι αρμόδια να επέμβει είναι η Περιφέρεια Ηπείρου.
Ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης οδηγήθηκε πρόσφατα στην απόφαση για εκπόνηση μελέτης προκειμένου «να γίνει έλεγχος της φέρουσας ικανότητας της γέφυρας από εξειδικευμένο συνεργείο» και προς τούτο εγκρίθηκε δαπάνη ύψους 74.400 ευρώ.
ΕΠΕΙΔΗ υπάρχει περίπτωση να απαιτηθούν εκτεταμένες εργασίες για την ενίσχυση της υφιστάμενης γέφυρας, σύμφωνα με την Περιφέρεια «εξετάζεται ακόμα και η δυνατότητα τοποθέτησης προσωρινής παραπλεύρως».
ΚΑΤΙ βεβαίως που είναι απότοκο σ’ αυτό που λέγαμε, ότι δηλαδή η συγκεκριμένη γέφυρα αποτελεί τη μοναδική είσοδο και έξοδο της πόλης προς τη νοτιοδυτική πλευρά.
ΠΑΝΩ απ’ όλα όμως είναι η ανθρώπινη ζωή και η προστασία της κι επειδή πολλά έχουν δει τα μάτια μας όλη η προσοχή σ’ αυτό πρέπει να επικεντρωθεί, δηλαδή στην ασφάλεια της γέφυρας, όλα τ’ άλλα αντιμετωπίζονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ