Παρέμβαση για το θέμα της παραίτησης της διευθύντριας ιατρού – ακτινολόγου του Ακτινολογικού Τμήματος, κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ Άρτας.
Επισημαίνει: «Η κατάσταση που οδήγησε η κυβέρνηση της ΝΔ το ΕΣΥ έχει ως αποτέλεσμα άνθρωποι να πεθαίνουν στο δρόμο πριν καν προλάβουν να περάσουν το κατώφλι των νοσοκομείων και γιατροί να παραιτούνται αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν στις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στα Ελληνικά νοσοκομεία.
Σήμερα (Τετάρτη 7 Ιουνίου), η διευθύντρια ιατρός ακτινολόγος υπέβαλε την παραίτησή της από το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα του νοσοκομείου της Άρτας. Σήμερα, ακόμα μια νευραλγική θέση στο νοσοκομείο μας μένει κενή. Εάν δεν υπάρξει πολιτική αλλαγή, η απαξίωση του νοσοκομείου Άρτας θα συνεχιστεί. Και δυστυχώς για την τοπική κοινωνία, η σημερινή ομολογία του Άδωνη Γεωργιάδη υποδεικνύει το μέλλον που επιφυλάσσει μια δεύτερη τετραετία Μητσοτάκη για το Εθνικό Σύστημα Υγείας: Πρώτα η οικονομία, όπως είπε, και μετά η υγεία.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, η ενίσχυση του ΕΣΥ παραμένει προτεραιότητα. Σκοπός μας είναι να βάλουμε φρένο στα σχέδια ιδιωτικοποίησης της ΝΔ που έχουν ένα διπλό στόχο: Αφενός να αποκλείσουν ακόμα περισσότερους πολίτες από τα νοσοκομεία και αφετέρου να μετατρέψουν την υγεία σε εμπόρευμα. Για την επόμενη τετραετία έχουμε ήδη δεσμευτεί: Να αυξήσουμε στο 7% τις δαπάνες για την υγεία. Να κάνουμε 15.000 προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, 5.000 τον πρώτο χρόνο. Να δώσουμε στους γιατρούς και το λοιπό προσωπικό τις αμοιβές που το λειτούργημά τους απαιτεί. 2.000 ευρώ καθαρά εισαγωγικός μισθός Επιμελητή Β´ και ανάλογες αυξήσεις στους υπόλοιπους βαθμούς. Γενναία αύξηση, πέραν του 10% των δημοσίων υπαλλήλων, για τους υπόλοιπους υγειονομικούς. Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
Πρόκειται για παρεμβάσεις που θα ακουμπήσουν και θα βελτιώσουν τις συνθήκες και στα δικά μας νοσοκομεία, εδώ στην Άρτα. Γιατί για εμάς, δεν υπάρχουν νοσοκομεία και πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Για εμάς, το δικαίωμα στο ΕΣΥ είναι αδιαπραγμάτευτο. Δεσμευόμαστε να ξαναστήσουμε στα πόδια του το νοσοκομείο της Άρτας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ