«Ξεκινά – σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση Τύπου – η λειτουργία του πάρκου σκύλων στο παραποτάμιο πάρκο Δήμου Αρταίων».
Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αδέσποτων Ζώων που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Απριλίου, όταν και ο εν λόγω Δήμος πραγματοποίησε δράση με σκοπό την ενημέρωση για την ορθή συμπεριφορά απέναντι τόσο στα αδέσποτα όσο και στα κατοικίδια ζώα, αλλά και τις ευθύνες που συνοδεύει η ιδιοκτησία τους.
Στην εκδήλωση έγινε ενημέρωση στους μικρούς μαθητές για τις αρχές της υπεύθυνης ιδιοκτησίας, για το πώς και γιατί προκύπτουν τα αδέσποτα ζώα.
Όπως αναφέρθηκε αυτό γίνεται λόγω των εγκαταλείψεων που οφείλεται στην έλλειψη συνείδησης και ευαισθητοποίησης των ανθρώ- πων, καθώς και για τις κυρώσεις που προβλέπονται στις αντίστοιχες παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας.
Στην ενημερωτική συνάντηση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι, Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Κοτσαρίνης, Δημοτικής Αστυνομίας Παντελής Κωλέτσος, Παιδείας Δημήτρης Σφήκας, τα μέλη της επιτροπής του Δήμου για την διαχείριση αδέσποτων ζώων, και συγκεκριμένα η διευθύντρια Ανάπτυξης Μαρία Ανδρέου, ο προϊστάμενος του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Πάνου, τα μέλη Φιλοζωικής Οργάνωσης Κατερίνα Λαμπράκη, Ειρήνη Κοζάντου και ο δημοτικός αστυνόμος Νίκος Μπίνας, που έκαναν διάλογο με τα παιδιά.
Με την ίδια ανακοίνωση έγινε γνωστό ότι πραγματοποιήθηκε επίσκεψη πολιτών στο Δημοτικό Καταφύγιο προκειμένου να πραγματοποιηθεί προαυλισμός των φιλοξενούμενων ζώων στον ειδικό χώρο που διαμορφώθηκε για τον σκοπό αυτό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ