«Η πόλη της Άρτας και οι μαθητές της έχουν ανάγκη από ένα ακόμα ΕΠΑΛ και θα κάνω ό,τι χρειαστεί ώστε σύντομα θα γίνει πράξη», τόνισε ο επανεκλεγείς βουλευτής Άρτας της ΝΔ Γιώργος Στύλιος αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με την διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας Παρασκευή Χαμπηλομάτη.

Και πρόσθεσε: «Η ίδρυση του 2ου ΕΠΑΛ Άρτας θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην πόλη μας και θα προσφέρει σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ένα καλύτερο σχολικό περιβάλλον».
Σε ανακοίνωση του πολιτικού του γραφείου «σημειώνεται πως στο 1ο ΕΠΑΛ Άρτας φοιτούν αυτή τη στιγμή 500 μαθητές και υπηρετούν 100 εκπαιδευτικοί ενώ προσφέρονται συνολικά στους μαθητές 15 ειδικότητες, όπως Πληροφορική, Ηλεκτρολογία, Γεωπονία, Τροφίμων και Περιβάλλοντος, Διοίκηση και Οικονομία καθώς και Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας. Επιπλέον, αναφερόμενος στο έργο που συντελέστηκε στο τομέα της Παιδείας, ο κ. Στύλιος τόνισε πως από το 2019 μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχώρησε στον διπλασιασμό των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων στη χώρα από 60 το 2019 σε 120 το 2022, στον διορισμό 24.700 μόνιμων εκπαιδευτικών και στην αύξηση των κρατικών δαπανών για την παιδεία κατά 13%».
Συμπλήρωσε δε, πως στο νομό της Άρτας, είχαμε συνολικά 88 μόνιμους διορισμούς, με 28 από αυτούς να αφορούν τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ενώ το 2022 ήταν και η χρονιά δημιουργίας και λειτουργίας του 1ου Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) Άρτας.
Ο Γιώργος Στύλιος επεσήμανε, εξάλλου, πως η ενίσχυση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης της ΝΔ και αποτελεί βασικό άξονα του σχεδίου της για την Παιδεία, την επόμενη τετραετία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ