Στο Κάστρο της πόλης πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, η βράβευση των σχολείων Δήμου Αρταίων για την συμμετοχή τους στον Σχολικό Μαραθώνιο με τίτλο «Πάμε Ανακύκλωση».
Τα βραβεία παρέλαβαν εκπαιδευτικοί των σχολείων που πρώτευσαν και επιβραβεύθηκαν με χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες, με τον δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη και τους αντιδημάρχους, Παιδείας Δημήτρη Σφήκα και Πρασίνου Παντελή Κωλέτσο να παραδίδουν τα βραβεία. Παράλληλα έπαινοι συμμετοχής δόθηκαν σε όλα τα σχολεία.
Σε ανακοίνωση Τύπου του Δήμου, σημειώνεται: «Συνολικά συμμετείχαν 12 δημοτικά σχολεία και η διαδικασία της δράσης ανακύκλωσης είχε ως εξής: Οι μαθητές πραγματοποίησαν διαλογή στην πηγή, ανακυκλώνοντας χαρτί, πλαστικό και μπαταρίες. Η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου είχε τοποθετήσει τους ειδικούς κάδους ανά “ρεύμα” ανακύκλωσης. Η υπηρεσία καθαριότητας συνέλεξε το υλικό, το οποίο ζυγίστηκε. Οι επιδόσεις ανακύκλωσης κάθε σχολείου καταγράφηκαν στην ειδική σελίδα του Followgreen.
Οι σχολικές δράσεις υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ενεργό ρόλο είχαν και οι γονείς/μέλη του Followgreen, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να στηρίξουν την προσπάθεια των παιδιών.
Ο Δήμος Αρταίων φιλοδοξεί πως η παρούσα πρωτοβουλία θα συνεχίσει να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών, ώστε να πετύχει ένα μεγάλο ζητούμενο, την ένταξη δηλαδή της ανακύκλωσης στην καθημερινότητα όλων μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ