ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ το ξύλινο γεφυράκι στο Παραποτάμιο Πάρκο που αναμφίβολα τόνιζε την αισθητική του χώρου που επιλέγεται από τους συμπολίτες μας για περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο αλλά και αναψυχή.
Το γεφυράκι είχε κατασκευαστεί επί δημαρχίας του αείμνηστου Κώστα Βάγια ώστε να υπάρχει σύνδεση με το τεχνητό νησάκι, όμως πολύ γρήγορα αποδείχθηκε ότι δεν είναι ασφαλές, γι’ αυτό και επί δημαρχίας Παναγιώτη Οικονομίδη είχε απαγορευθεί η χρήση του ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστα συνεπακόλουθα. Το απαγορευτικό ίσχυσε έως την κατάρρευσή του την περασμένη Κυριακή, γεγονός που συνδυάστηκε με διάφορα σχόλια κυρίως στο facebook.
Για τους γνωρίζοντες, ωστόσο, ήταν κάτι το αναμενόμενο καθώς υπήρχε η εκτίμηση πως η φθορά από το χρόνο εισχώρησε πολύ βαθιά. Η όποια συντήρηση θα ήταν δώρο άδωρο διότι δεν ήταν με προδιαγραφές που θα συντελούσαν στην αποκατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Περισσότερο διατηρούνταν ως ντεκόρ παρά για χρήση από τους πολίτες.
Ότι οι αντοχές του μειώνονταν μέρα με τη μέρα, μεταξύ των άλλων, ήταν γνωστές και στην Δημοτική Αρχή Αρταίων. Όταν πριν δύο μήνες περίπου επισκέφθηκε την Άρτα κλιμάκιο του μελετητικού γραφείου που ασχολείται με τη μελέτη οριοθέτησης της κοίτης Αράχθου που θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά την πόλη, ο δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης πρότεινε να συμπεριλάβουν και αυτή τη γέφυρα. Αυτό που ζήτησε ήταν αντί για ξύλινη να είναι σιδερένια ώστε να καταστεί χρηστική από τους πολίτες, παρέχοντας φυσικά πλήρη ασφάλεια.
Με την κατάρρευσή της η ανάγκη αυτή είναι αδήριτη, διότι όταν κάτι όμορφο αποκολλάται από το «σώμα» ενός αγαπημένου προορισμού όπως το Παραποτάμιο Πάρκο, καλόν είναι να αντικαθίσταται. Παρέχοντας φυσικά και την ενδεικνυόμενη ασφάλεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ