«Ένα όμορφο, σύγχρονο, λειτουργικό και ενεργειακά αναβαθμισμένο σχολικό κτίριο είναι πλέον στη διάθεση των μαθητών και των εκπαιδευτικών», αναφέρει σε ανακοίνωση Τύπου ο Δήμος Αρταίων.
Και συμπληρώνει: «Πρόκειται για το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο Καλαμιάς με το κτίριό του να διαθέτει εξωτερική μόνωση, νέα ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου, νέο φωτισμό led και θέρμανση με αντλίες θερμότητας, δημιουργώντας ένα περιβάλλον ιδανικό, ζεστό και πολύ πιο υγιεινό». Οι εργασίες της ενεργειακής αναβάθμισης, σημειώνεται, που έχουν ολοκληρωθεί είναι συνολικού προϋπολο- γισμού 500.000 ευρώ και η χρηματοδότηση προέρχεται από το ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Ηπείρου).
Ο δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης επισκέφτηκε το σχολείο συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Παιδείας Δημήτρη Σφήκα, τον πρόεδρο της Κοινότητας Καλαμιάς Βασίλη Τζώρα και τον διευθυντή του σχολείου Παντελή Καλαμπόκη. Όπως ενημερώθηκε από τους συνεργάτες του και διαπίστωσε ο ίδιος, οι εργασίες προχώρησαν μέσα στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.
Σε δήλωσή του αναφέρει: «Ακόμα μία ενεργειακή αναβάθμιση σε σχολική μονάδα του Δήμου μας ολοκληρώθηκε, σε συνέχεια της προσπάθειας που υλοποιούμε στην κατεύθυνση μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας των δημόσιων κτιρίων και της βελτίωσης της ποιότητας θέρμανσης, εξοικονομώντας πόρους τους οποίους διαθέτουμε προς άλλες δράσεις για την εκπαιδευτική κοινότητα. Η φροντίδα της Δημοτικής μας Αρχής για τα σχολεία και τους αύλειους χώρους είναι αδιάκοπη». Να σημειωθεί ότι στο εν λόγω σχολείο τοποθετήθηκε νέος ελαστικοσυνθετικός τάπητας στο γήπεδο μπάσκετ.
Στοιχεία για το έργο: Υλοποιήθηκαν παρεμβάσεις θερμοπρόσοψης, μόνωσης τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά, αντλίες θερμότητας, αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων (παραθύρων και εξώθυρες) και όλων των φωτιστικών σωμάτων με νέα, τεχνολογίας Led.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ