Ο φετινός χειμώνας ήταν πάρα πολύ ήπιος, μόνο που αυτό δεν βοήθησε τα ακτινίδια. Και δεν τα βοήθησε διότι όπως μας αναφέρουν γεωπόνοι χρειάζονται απαραιτήτως τουλάχιστον περίοδο ενός μήνα με αυξημένες ψυχρομονάδες για να έχουν καλή απόδοση.
Κάποιος εξ αυτών τα παρομοίασε με τις αρκούδες που πέφτουν σε χειμερία νάρκη και μετά επανέρχονται ζωηρές και ορεξάτες. Αυτό ακριβώς, μάς λέει, θέλουν και τα ακτινίδια. Να υποστούν το σοκ από τον ψυχρό χειμώνα, δηλαδή μηδέν αλλά και κάτω από το μηδέν θερμοκρασία για να μπορέσουν να είναι περισσότερο παραγωγικά και ποιοτικά.
Επειδή αυτό δεν συνέβη, η ακαρπία που παρατηρείται στο προϊόν είναι πάρα πολύ μεγάλη, με το μέγεθός της να προσδιορίζεται τέλος καλοκαιριού. Πέρυσι είχαμε την κρίση με τις πολύ χαμηλές έως εξευτελιστικές τιμές, φέτος την ακαρπία και Κύριος οίδε τι θα γίνει με την προσφορά τιμών στις ποσότητες που θα παραχθούν, οπότε ενός κακού μύρια έπονται. Κι από την άλλη «γαλάζιος» ο κάμπος στις εκλογές… τουλάχιστον θα αναγνωριστεί ώστε να υπάρξει στήριξη;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ