Το δαχτυλίδι των Τζουμέρκων. Σήραγγα Μελισσουργοί – Θεοδώριανα. Καινοτόμο έργο. Μέγιστο. Γιοφύρια. Σήραγγες. Δρόμοι, δρομάκια. Ενώνουν. Τροχάτε το μυαλό σας. Η σήραγγα εις τας Ευρώπας, στο Αμέρικα, στας Ασίας είναι από τα 1700… Άλπεις, Πυρηναία, Απέννινα, Βραχώδη, Κιλιμάντζαρο, Ιμαλάια, Ουράλια. Πέρασες, διάβηκες… Υπό- γειες, επίγειες και αύριο θα σας φτιάξω και εναέριες. Τρομάρα σας! Σας έπιασε κωλόσφιξη για το περιβάλλον.
Απεναντίας: Με σέβας, αγάπη, λεπτομέρεια προς αυτό. Ο «δάσκαλος» (καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Δημήτρης Καλιαμπάκος) μαθαίνει τα παιδιά γράμματα. Επιλέχθηκε από το μέγα ίδρυμα (ΕΜΠ), από κυβερνήσεις, από τσ’ Παναγιάς τους οφθαλμούς. Μόνο αυτός με την πανίσχυρη ομάδα του. Μείωση των ρύπων. Μείωση των κραδασμών. Αύξηση των αετών. Συντόμευση του χρόνου προς: Τρίκαλα, Καρδίτσα, Ευρυτανία, Αιτωλοακαρνανία, Ιωάννινα. Με πέντε νομούς από βορρά, ανατολή, κέντρο ανοίγεις διαύλους. Επιπλέον, συμπαρασύρεις και για την κατασκευή της γέφυρας του Κόρακα.
Ανοίξτε τα στραβά σας να δείτε πού κάνουν προετοιμασία οι ομάδες μας. Μέσα στα έλατα. Δρόμοι, σήραγγες. Αυστρία, Ιταλία, hotel πληρώνουν αδρά. Τι ωραία… Εμείς οι ξεβράκωτοι με μέγα ορεινό όγκο… είμαστε κακομοίρηδες! Υποκριτές!
Πάτος η Άρτα! Πάτος. Τίποτα δεν χαλάει το περιβάλλον. Τίποτα. Σε 25 με 30 λεπτά είσαι στον Καταρράκτη, στο Αθαμάνιο, στην Δροσοπηγή, στο Τετράκωμο. Κατηφόρα είναι. Πας Ραδοβύζια. Έφτασες Κυράτσα. Ανάπτυξη, ανάδειξη όλου του βόρειου, ανατολικού, κεντρικού τομέα του νομού.
Άρτα = πάτος. Λαμπρά. Ήπειρος = πάτος. Περίφημα. Γελάς Ελλάς ω Αγελάς. Απόπατος!
Ελάτε να σας δώσω ημιπερίληψη της μελέτης. Άκρως κατατοπιστική. Σεβασμός προς το περιβάλλον. Δύο τρύπες και άντε γεια. Πάω σ’ άλλες πολιτείες (Στ. Καζαντζίδης). «Από ποιό χωριό είσαι;». «Απ’ τα Χουζμίτσανα». «Δρόμος παέν’;». Δρόμος. Δεν ρωτάγαμε για φως ή φαί. Για δρόμο ρωτάγαμε. 1955-1965… 2023. Σπας τα κρόμπαρα. Ρίχνεις ανάθεμα. 2023! Το ματαγράφω. Διαβάστε την ημιπερίληψη της μελέτης. Είναι πλήρως κατατοπιστική.
Καινοτόμο, αναπτυξιακό έργο. Τον αύλακα γιατί τον φτιάχνεις; Για να φύγει το ύδωρ προς τα μπαξέδια σου. Τα σπαρτά σου. Το ίδιο και ο δρόμος. Ανοίγεις… φεύγεις. Φεύγει γρήγορα το προϊόν. Γυρίζει γρήγορα. Συντομεύεις.
Η «Κατάρα» έκλεισε. Πάει… Γαλλία, Αγγλία υποθαλάσσια. Μάγχη εδώ και εκατόν τόσα έτη. Πρέβεζα, Άκτιο, Άλπεις, Πυρηναία και αλλού. Σήραγγες από το 1700… Σας αρέσουν αυτά. Ο δρόμος είναι πολιτισμός. Πολιτισμός. Αγώνας 40 χρόνων!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ