«Πάμε Ανακύκλωση», ήταν ο τίτλος της διαδικτυακής πλατφόρμας Followgreen, που λειτουργεί εδώ και πέντε χρόνια στο Δήμο Αρταίων.
Πρόκειται για δράση που υλοποιείται σε 12 δημοτικά σχολεία του Δήμου Αρταίων που αρχικά ανταποκρίθηκαν και έχει ως στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών.
Οι μαθητές πραγματοποιούν διαλογή στην πηγή, ανακυκλώνοντας χαρτί, πλαστικό και μπαταρίες σε ειδικούς κάδους που τοποθετήθηκαν από την υπηρεσία καθαριότητας εντός των σχολικών μονάδων. Παράλληλα, γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν την προσπάθεια των μαθητών κάνοντας δωρεά πόντων, μέσω της πλατφόρμας. Στη συνέχεια η υπηρεσία καθαριότητας θα συλλέγει και θα ζυγίζει τα υλικά αυτά και οι επιδόσεις ανακύκλωσης κάθε σχολείου καταγράφονται στην ειδική σελίδα του Followgreen.
Ο Δήμος Αρταίων, στο τέλος της σχολικής χρονιάς θα διοργανώσει ειδική εκδήλωση όπου θα επιβραβεύσει τα σχολεία που συμμετείχαν με επαίνους, ενώ τα πρώτα δημοτικά θα λάβουν χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ