ΑΝΑΜΕΣΑ στις πέντε Περιφέρειες στις οποίες τα ποσοστά κινδύνου φτώχειας εμφανίζονται χαμηλότερα από αυτά στο σύνολο της χώρας, περιλαμβάνεται και η Ήπειρος, ενώ στις υπόλοιπες οκτώ (Ιόνια Νησιά, Βόρειο Αιγαίο, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Δυτική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα, Κεντρική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη), τα αντίστοιχα ποσοστά είναι υψηλότερα.
Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή) και αφορούν το 2022. Σύμφωνα μ’ αυτά στην Ήπειρο σε κίνδυνο φτώχειας βρίσκεται το 15,8% των κατοίκων και υπολογίζεται με βάση τα εισοδήματα. Απ’ ότι αναφέρεται, το καμπανάκι για να περιέλθει κανείς σε κίνδυνο φτώχειας προσδιορίζεται στα 5.712 ευρώ ετησίως για μονοπρόσωπο νοικοκυριό και 11.995 ευρώ για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο παιδιά έως 14 ετών. Το μέσο ετήσιο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών της χώρας εκτιμήθηκε σε 18.563 ευρώ.
Το χαμηλότερο ποσοστό (10,1%) με τον κίνδυνο οι κάτοικοι να βρεθούν στη φτώχεια εμφανίζει η Κρήτη, και το υψηλότερο (26,7%) η Δυτική Ελλάδα. Ο μέσος όρος του ποσοστού πανελλαδικά ανέρχεται στο 18,8%.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ