Πρόταση με τίτλο «Μονοπάτια και πεζοπορικές διαδρομές Δήμου Βορείων Τζουμέρκων», κατατέθηκε από τον εν λόγω Δήμου στην πρόσκληση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) με τίτλο «Δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας», που έχει ενταχθεί προς χρηματοδότηση από το Ταμείο Εθνικής Ανάκαμψης.
Η πρόταση περιλαμβάνει την ανάδειξη, σηματοδότηση και ψηφιοποίηση μονοπατιών και πεζοπορικών διαδρομών σ’ όλη την επικράτεια του Δήμου. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 800.000 ευρώ, το μέγιστο που μπορεί να διεκδικήσει κάθε Δήμος με βάση την πρόσκληση.
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, αναφέρει: «Πρόκειται για μια παρέμβαση κομβικής σημασίας, που θα αναδείξει ένα ακόμα συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής μας, τη δυνατότητα της πεζοπορικής περιήγησης, με σύγχρονο τρόπο, μέσα στην εκπληκτικής ομορφιάς φύση του τόπου μας.
Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων δεν αφήνει αναξιοποίητο κανένα χρηματοδοτικό εργαλείο και έχει αναδειχτεί “πρωταθλητής” στην αξιοποίηση κονδυλίων από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα. Πρέπει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με κονδύ- λια του Δήμου, αναπτύχθηκαν μονοπάτια και πεζοπορικές διαδρομές συνολικού μήκους 45 χιλιο- μέτρων. Η πρόταση που κατατέθηκε είναι απολύτως ώριμη και το έργο αναμένεται να ενταχθεί στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΥΠΕΝ το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ