Τα γραφεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας επισκέφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Μαΐου η Όλγα Γεροβασίλη, υποψήφια βουλευτής Άρτας με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και συναντήθηκε με τη διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βαρβάρα Παπαδοπούλου, την προϊσταμένη Ντορίτα Κοντογιάννη, αρχαιολόγους και υπαλλήλους της Υπηρεσίας και του υπουργείου Πολιτισμού.
Σε ανακοίνωσή Τύπου του πολιτικού της γραφείου, σημειώνεται: «Υπήρξε εκτενής ενημέρωση για το έργο της Εφορείας Αρχαιολογικών Μνημείων, η οποία είναι αρμόδια για όλα τα μνημεία προϊστορικών έως και μετα-βυζαντινών χρόνων στην πόλη, αλλά και στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και έχει υπό τη δική της ευθύνη τα δύο μουσεία της πόλης (Αρχαιολογικό μουσείο με εκθέματα από την αρχαία πόλη Αμβρακία και το Μουσείο Παρηγορήτισσας – Γλυπτοθήκη με εκθέματα από τη Βυζαντινή Άρτα), ενώ υλοποιεί πλήθος έργων στον τομέα αναστήλωσης, στερέωσης, αποκατάστασης, ανάδειξης και ενοποίησης αρχαιολογικών χώρων.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πορεία των έργων σε εμβληματικά μνημεία της Άρτας, όπως στο Μικρό Θέατρο της Αμβρακίας, στο κέντρο της πόλης, στο τζαμί Φαΐκ πασά (το γνωστό Ιμαρέτ) στο Μαράτι, στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου Κατσούρη, που βρίσκεται στους Πλησιούς, καθώς επίσης και στις εργασίες ανάδειξης του μικρού θεάτρου στο Κάστρο της Άρτας».
Στη συνέχεια, η Όλγα Γεροβασίλη επισκέφθηκε το Κάστρο της Άρτας και περιηγήθηκε στο χώρο του θεάτρου, όπου γίνονται οι εργασίες ανάδειξής του, ιδιαίτερα στο χώρο που βρισκόταν τα αποδυτήρια και αποτελεί χώρο προβολής και εκθέσεων, όπου οι εργασίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Μετά την επίσκεψή της, δήλωσε: «Ζούμε σε έναν προικισμένο τόπο, που τα μνημεία του είναι η ζώσα ιστορία μας. Είναι ο θησαυρός μας που οφείλουμε να διαφυλάξουμε, η κληρονομιά πολιτισμού που μας παραδόθηκε και έχουμε την υποχρέωση να προστατέψουμε και να αναδείξουμε».

Αεικίνητη. Εν τω μεταξύ, από έντονη κινητικότητα χαρακτηρίζεται ο προεκλογικός αγώνας που δίνει η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στην Άρτα όσο και σε κεντρικό επίπεδο. Δεν υπάρχει μέρα και ώρα που να μην παραχωρεί συνεντεύξεις σε κάποια από τα τηλεοπτικά κανάλια των Αθηνών αλλά και στις εφημερίδες, προβάλλοντας τις θέσεις του κόμματός της.
Όλα αυτά αποτελούν απόδειξη της δυναμικότητάς της αλλά και της δημοφιλίας της, καθώς για την ίδια τουλάχιστον δεν υπάρχουν αποκλεισμοί ούτε καν από τα κατ’ εξοχήν φιλοκυβερνητικά κανάλια. Με το ίδιο ενδιαφέρον κινείται παράλληλα και στο νομό, διατηρώντας καθημερινή την επικοινωνία με τους πολίτες αλλά και τους φορείς του τόπου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ