Του Χρήστου Μέγα*

Στις προσεχείς εκλογές βρισκόμαστε μπροστά σε μια αναμέτρηση ιστορικών διαστάσεων. Πρέπει να αποφασίσουμε για την πορεία της χώρας.
Η εργασία, η αγορά, τα κοινωνικά δικαιώματα, η βιώσιμη ανάπτυξη για ολόκληρο τον πληθυσμό, οι ευκαιρίες για τους ΝΕΟΥΣ, η πρόσβαση σε επαρκείς θέσεις εργασίας, η ποιοτική κατοικία και η ανάπτυξη και εκπαίδευση του ανθρώπου να λάβουν επιτέλους προτεραιότητα.
Η διάταξη των πολιτικών δυνάμεων δεν βγάζει αυτοδυναμία. Με το σύστημα της απλής αναλογικής για μια οριακή πλειοψηφία 151 εδρών απαιτείται ποσοστό άνω του 46%, σε συνδυασμό πάντα με τα ποσοστά των εκτός Βουλής κομμάτων. Και τα δύο κόμματα του… αναιμικού «δικομματισμού» αναμένεται να καταγράψουν σημαν- τική πτώση σε σχέση με τα ποσοστά του 2019.
Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με ισχυρό διψήφιο ποσοστό αφενός θα είναι το μόνο κυβερνητικό κόμμα που θα αυξήσει την εκλογική επιρροή του, αφετέρου θα αναδειχθεί στον ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων. Ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλει να προωθήσει ένα σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα στη βάση του σχεδίου μας για την Αλλαγή στην Πατρίδα, με συγκεκριμένους πόρους και μελετημένα αποτελέσματα. Έτσι ώστε να ωφεληθούν τα πιο αδύναμα στρώματα, να δοθούν ευκαιρίες σε όλους. Το ΠΑΣΟΚ θα γίνει ο κυβερνητικός ρυθμιστής, χωρίς πρωθυπουργικό ρόλο για τους πρωταγωνιστές του αποτυχημένου χθες.Τα στελέχη μας θα κληθούν να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα ανάταξης της χώρας. Όλοι μαζί θα μετάσχουμε στην αναγέννηση του τόπου μας. Για την επόμενη ημέρα της ευημερίας.
Σε επίπεδο νομού θα δεσμεύσουμε κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης ώστε μετά από την καταστροφική περίοδο της απαξίωσης, της οικονομικής συρρίκνωσης και της δημογραφικής κρίσης, να ΜΕΓΑ – λώσουμε ξανά την Άρτα. Διασφαλίζοντας επώνυμα προϊόντα, αναβαθμίζοντας το Πανεπιστήμιο, στηρίζοντας την συσκευασία και επεξεργασία των επώνυμων προϊόντων μας, ενισχύοντας με υποδομές και ξενοδοχεία τον τουρισμό μας, κινητροδοτώντας τους επαγγελμα- τίες και τις βιοτεχνίες της περιοχής, συγκροτώντας επιτέλους το Βιοτεχνικό Πάρκο.
Η Αμβρακία και η Βυζαντινή Άρτα, με το Γεφύρι και την Παρηγορήτισσα, την Αγία Θεοδώρα και το Κάστρο, με τα κειμήλια και τη δόξα του Δεσποτάτου, τον Αμβρακικό και τον Άραχθο, τα Τζουμέρκα και τη Χελώνα μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης ολόκληρο το χρόνο. Γιατί έχει τα απαράμιλλα προϊόντα του ορεινού όγκου, τις γεύσεις του εύφορου κάμπου, τα φρούτα του Αμβρακικού.
Αυτό είναι το σχέδιο για την Άρτα της επόμενης γενιάς. Με την γεωθερμία στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την άρδευση με φυσική ροή, τον εξαγωγικό προσανατολισμό των προϊόντων μας, την αστική αναβάθμιση της πόλης, την αισθητική ανάπτυξη του παρόχθιου μετώπου. Έτσι πρέπει να γίνει ο τόπος μας!
Γι’ αυτό χρειάζεται η αποτελεσματική ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής προκειμένου με το αξιακό φορτίο της Δημοκρατικής Παράταξης να παίξει τον κυβερνητικό του ρόλο.
Γι’ αυτό δεν χρειάζεται η… τιμητική αποστράτευση όσων δοκιμάστηκαν. Παραείναι αναγκαία όσο ποτέ η ΑΝΑΝΕΩΣΗ του πολιτικού προσωπικού ώστε με νέα ορμή, με τις αρχές μας και το προσωπικό παράδειγμα να οριοθετήσουμε τους αναπτυξιακούς στόχους της επόμενης γενιάς. Πάμε όλοι ΜΑΖΙ!
*Ο Χρ. Μέγας είναι δημοσιογράφος, υποψήφιος βουλευτής Άρτας με το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ