Νέες «έξυπνες» στάσεις απέκτησε η αστική συγκοινωνία στην Άρτα, αφού ο Δήμος Αρταίων ολοκλήρωσε το έργο της τοποθέτησής τους, σε όλο το εύρος της πόλης.
«Πλέον, οι Αρτινοί με τις νέες στάσεις θα μπορούν να φορτίζουν το κινητό τους, ενώ θα περιμένουν σ’ ένα αναβαθμισμένο περιβάλλον», τονίζεται σε ανακοίνωση Τύπου και προστίθεται: «Οι “έξυπνες” στάσεις διαθέτουν φωτοβολταϊκό πάνελ, ώστε να είναι ενεργειακά αυτόνομες και ο φωτισμός τους είναι με LED. Διαθέτουν καλαθάκια απορριμμάτων και ειδικό στέγαστρο για την ανάρτηση ενημερωτικού/τουριστικού πληροφοριακού υλικού και που με την χρήση QR code σε παραπέμπει στη τουριστική ιστοσελίδα του Δήμου Discover Arta)».
Το έργο χρηματοδοτήθηκε σχεδόν κατά 50% από τον Δήμο και πιο συγκεκριμένα ο συνολικός προϋπολογισμός ήταν 97.216 ευρώ, από τα οποία οι 50.000 καλύφθηκαν μέσω του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» και 47.216,00 ευρώ από δημοτικού πόρους.
Οι παλαιότερες στάσεις που αντικαταστάθηκαν θα επιδιορθωθούν από τα συνεργεία του Δήμου, προκειμένου να τοποθετηθούν σε άλλες περιοχές, μέχρι και εκεί να γίνει η νέα προμήθεια με «έξυπνες» στάσεις.
Στάσεις τοποθετήθηκαν σε Γλυκόριζο, Πυροσβεστική, αφετηρία Αστικού ΚΤΕΛ, Αγίους Αναργύρους, Περιφερειακή οδό – Εργατικές προς Γέφυρα, Περιφερειακή οδό – ύψος Θειακογιάννη. Αντικαθίστανται σε: Φοιτητική Εστία, παλαιό Νοσοκομείο, Περιφερειακή οδός, στο ύψος πλατεία Κιλκίς, Μητρόπολη, πλατεία Καραϊσ- κάκη, υπεραστικό ΚΤΕΛ, Σκοπευτήριο, στροφή Κοροκίδα Άνω Πόλη, Εργατικές Κατοικίες, Σχολές ΟΑΕΔ απέναντι από το Κολυμβητήριο, Αστικό ΚΤΕΛ έναντι αφετηρίας, στάση Γέφυρα, στο Ιστορικό Γεφύρι, στάση Γέφυρα προς Κωστακιούς, παλαιό Κοιμητήριο.
«Είμαι βέβαιος πως ο λαός της Άρτας βλέπει την καθημερινή δουλειά που κάνουμε στην πόλη και στα χωριά μας και θα μας δώσει μια ακόμη εντολή έργου στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές», δήλωσε ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ