Δύο ημεδαποί ταυτοποιήθηκαν για υπόθεση απάτης στην Άρτα στις 17 Ιανουαρίου 2023. Ηλικιωμένος δέχθηκε τηλεφώνημα από άτομο που προφασίστηκε ότι είναι υπάλληλος του λογιστή του και με το πρόσχημα ότι δικαιούται επίδομα ηλεκτρικής ενέργειας, τον έπεισε ότι απαιτείται να μεταβεί σε ΑΤΜ προκειμένου, με κωδικό που θα του παρείχε ο ίδιος, να προβεί στην ανάληψη του δικαιούμενου χρηματικού ποσού.
Λόγω αδυναμίας του, μετέβη σε ΑΤΜ η κόρη του, η οποία, λαμβάνοντας κατάλληλη καθοδήγηση μέσω τηλεφώνου από το παραπάνω άτομα, πραγματοποίησε εν αγνοία της μεταφορά συνολικού χρηματικού ποσού 10.000 ευρώ περίπου από τον τραπεζικό λογαριασμό του πατέρα της σε τραπεζικούς λογαριασμούς των κατηγορούμενων.
Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, εξάλλου, εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης, σε βάρος κατοίκου στην Άρτα τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία εναντίον του κατηγορουμένου.
Πολίτης εντόπισε στο διαδίκτυο αγγελία που είχε αναρτήσει ο δράστης για την πώληση μεταχειρισμένου κλαρκ και αφού επικοινώνησε μαζί του και συμφώνησε να το αγοράσει, κατέθεσε στο λογαριασμό του χρηματικό ποσό 500 ευρώ, χωρίς όμως να το παραλάβει ποτέ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ