ΤΗΝ τιμητική τους είχαν τις τελευταίες εβδομάδες οι αργυροπελεκάνοι της Δυτικής Ελλάδας, καθώς η Ομάδα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας επισκέφθηκε τον Αμβρακικό Κόλπο και το Μεσολόγγι προκειμένου να συντονίσει δράσεις σήμανσης και παρακολούθησης νεοσσών στις δύο σημαντικές αναπαραγωγικές αποικίες του είδους.
Στο πλαίσιο της πρώτης αποστολής, δακτυλιώθηκαν με μοναδικούς κωδικούς συνολικά 41 νεοσσοί. Από αυτούς οι 12 στον Αμβρακικό (λιμνοθάλασσες Λογαρού και Τσουκαλιό) και 29 στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Αιτωλικού (Κλείσοβα και κεντρική λιμνοθάλασσα). Στο Μεσολόγγι τοποθετήθηκαν και δορυφορικοί πομποί σε πέντε νεοσσούς που ήταν έτοιμοι να πετάξουν. Έτσι, με τον τρόπο αυτό θα μπορούν να παρακολουθούνται στον χώρο και το χρόνο παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες για τις μετακινήσεις τους, τις κύριες απειλές στα στάδια της ζωής τους και για το εύρος των περιοχών που τρέφονται.
«Το θετικό – όπως αναφέρει η Ορνιθολογική Εταιρεία – είναι ότι δεν παρατηρήθηκαν στην περιοχή θάνατοι υδρόβιων πουλιών που να έχουν υποψίες για περιστατικά γρίπης των πτηνών». Όντως πολύ ενθαρρυντικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ