«Στο Ταμείο Ανάκαμψης και επίσημα, αφού δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (υπ. αριθμόν 2875 Β’), εντάχθηκε η χρηματοδότηση των 9,4 εκατ. ευρώ για την ανάπλαση και ανάδειξη του αστικού ιστού της πόλης της Άρτας. Για μια Άρτα σύγχρονη και εξωστρεφή, διότι πρόκειται για μια πλήρη αστική παρέμβαση ευρωπαϊκών προδιαγραφών», τονίζει σε ανακοίνωση Τύπου ο Δήμος Αρταίων.
Στην ίδια ανακοίνωση προσθέτει: «Τα 9,4 εκατ. ευρώ αφορούν την πρόταση που είχε καταθέσει αυτόνομα η Δημοτική Αρχή, με στόχο, όπως είχε πει ο δήμαρχος, Χρήστος Τσιρογιάννης, την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης. Κι αυτό προκειμένου η Άρτα μετά από πολλές δεκαετίες να κάνει ένα γενναίο lifting στο πρόσωπό της.
Έτσι, το επόμενο διάστημα θα γίνουν οι εξής δομικές παρεμβάσεις: Πρώτον, αντικατάσταση των πεζοδρομημένων οδών με πλακόστρωση στο εμπορικό κέντρο της πόλης μας. Η νέα πλακόστρωση δεν θα αφορά μόνο την οδό Σκουφά αλλά και κάθετους δρόμους. Δεύτερον, κατασκευή σιντριβανιών σε διάφορα σημεία της πόλης, ώστε να είναι έντονο το υγρό στοιχείο και να “υπενθυμίζει” την γειτνίαση της πόλης με τον Άραχθο ποταμό. Τρίτον, νέες φυτεύσεις πρασίνου και κάδοι απορριμμάτων, για να ενισχυθεί η καθαριότητα και η περιβαλλοντική εικόνα της πόλης. Τέταρτον, παγκάκια, έργα τέχνης και αστικός εξοπλισμός, για να αναβαθμιστεί η αισθητική του κέντρου. Πέμπτον, σύγχρονες διαβάσεις πεζών για να διευκολυνθεί η εμπορική δραστηριότητα και η προσβασιμότητα των ΑμΕΑ.
Το ύψος της χρηματοδότησης είναι από τα υψηλότερα σε πανελλαδικό επίπεδο και αποτελεί “χρηματοδοτικό ρεκόρ” για την Άρτα, για έργα ανάπλασης.
Υπενθυμίζεται πως σε εξέλιξη βρίσκεται το πρώτο υποέργο ανάπλασης που περιλαμβάνει νέα πλακόστρωση σε τμήμα της οδού Σκουφά από την πλατεία Μονοπωλίου μέχρι τον Άγιο Γεώργιο, αλλά και στις οδούς Κωστή Παλαμά και Τορέλα, υδραυλικές μπάρες στις εισόδους των πεζοδρόμων, νέα παγκάκια, φυτεύσεις, σύστημα WiFi και σιντριβάνι στην κεντρική πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως από το πακέτο χρηματοδότησης των 2,5 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ.
Επιπλέον, το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν και οι παρεμβάσεις με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Ηπείρου ύψους 2 εκατ. ευρώ, το οποίο θα δαπανηθεί για την τοποθέτηση νέων φωτιστικών led σε όλο το πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης μας. Συμπερασ- ματικά, για το πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης μας θα αναπτυχθούν τρεις εργολαβίες συνολικού προϋπολογισμού 14 εκατ. ευρώ με σκοπό την ενίσχυση των εμπόρων μας».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ