Το βράδυ της Δευτέρας 17 Απριλίου αναχωρήσαμε από την Άρτα για το Μπάρι μέσω Ηγουμενίτσας.
Η επίσκεψή μας στην φίλη γείτονα άρχισε με ξενάγηση στη νεκρή πόλη της Πομπηίας και τις γραφικές συνοικίες της Νάπολη. Στη συνέχεια η κρουαζιέρα κατά μήκος της Κοστιέρα Αμαλφιτάνα κατέληξε στο Αμάλφι, ένα κουκλίστικο χωριό κρεμασμένο στα βράχια. Ασφαλώς από το πρόγραμμά μας δεν μπορούσε να απουσιάζει το θεϊκό Κάπρι, το κοσμοπολίτικο Ανακάπρι και το γεμάτο ανθισμένες κουτσουπιές κόσμημα της Καμπανίας Σορέντο.
Η Ματέρα, μια πόλη Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς Ουνέσκο μάς εντυπωσίασε ενώ το Λέτσε, αποικία της Σπάρτης με το θαυμάσιο ιστορικό του κέντρο, μας περίμενε να το ανακαλύψουμε. Το Σάββατο, τελευταία ημέρα της εκδρομής, επισκεφθήκαμε το χωριό Στερνατία της Ελληνικής περιοχής Grecia Salentina, όπου ευγενέστατοι εκπρόσωποι της τοπικής κοινότητας μάς ξενάγησαν, μάς απήγγειλαν ποιήματα, τραγουδήσαμε μαζί τους στην διάλεκτο Γκρίκο, ανταλλάξαμε δώρα με έντονη συγκίνηση.
Τελευταίος σταθμός της απόδρασής μας ήταν το γραφικό Αλμπερομπέλλο, το χωριό των τρούλων με τα ιδιόρρυθμα σπιτάκια και τα στενά σοκάκια. Στην πόλη μας επιστρέψαμε νωρίς την Κυριακή του Θωμά γεμάτοι ζωηρές εικόνες.
Ήταν ένα ταξίδι που είχαμε προγραμματίσει για το Πάσχα του 2020 αλλά δεν το πραγματοποιήσαμε λόγω των συνθηκών. Με τους συναδέλφους του Συλλόγου μας, ταξίδεψε ο επίτιμος Πρόεδρος μας Κώστας Παπακώστας, μέλη των PALSO Αχαϊας, Θεσπρωτίας, Κοζάνης – Γρεβενών καθώς οι οικογένειες και φίλοι μας. Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι, μια μοναδική εμπειρία! Και εις άλλα με υγεία…
Για το ΔΣ υπογράφουν η πρόεδρος
Βέκη Αθανασάκη και η γενική
γραμματέας Ευαγγελία Ντούλα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ