«Στο Mαρτυρικό Κομμένο είχαμε την τιμή να υποδεχτούμε τον Σπαρταθλητή γιατρό του ΕΣΥ, ειδικό χειρουργό στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και διδάκτορα της Ιατρικής σχολής στο ΑΠΘ (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) Στέργιο Αράπογλου», αναφέρει σε ανακοίνωση Τύπου ο Δήμος Νικ. Σκουφά.
Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται: «Ο υπερμαραθωνοδρόμος ξεκίνησε το ταξίδι του από τον Έβρο με στόχο να διανύσει 3.000 χιλιόμετρα μέσα σε 50 ημέρες και να τερματίσει στο Λασίθι Κρήτης, περνώντας από 62 Μαρτυρικές πόλεις και χωριά της Ελλάδας που υπέστησαν Ολοκαυτώματα κατά την περίοδο της κατοχής (1940 – 1945). Στόχος του εγχειρήματός του, είναι η ανάδειξη του αγώνα διεκδίκησης των Γερμανικών οφειλών».
Στο Κομμένο τον υποδέχτηκε η δήμαρχος Νικ. Σκουφά Ροζίνα Βαβέτση, ο πρόεδρος του Κομμένου Δημήτριος Δήμος, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, επιζώντες της καταστροφής και συγγενείς θυμάτων μαζί με πολίτες του χωριού. Κατά την διάρκεια μιας σεμνής τελετής, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων και στη συνέχεια διάβασε το προσκλητήριο νεκρών, τιμώντας μ’ αυτό τον τρόπο την μνήμη τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ