Με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας ζητά την άμεση αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των εμπορικών καταστημάτων όσο διαρκούν τα έργα κατασκευής του Open Mall στην πόλη.
Στην επιστολή που κοινοποιεί προς τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, τους τρεις βουλευτές του νο- μού, τον δήμαρχο Αρταίων, τον πρόεδρο της ΕΣΣΕ και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Άρτας, αναφέρει: «Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ, όπως γνωρίζετε ο Εμπορικός Σύλλογος Άρτας και ο Δήμος Αρταίων έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου (Open Mall), του οποίου η υλοποίηση ξεκίνησε τον Φεβρουάριο 2023 και θα ολοκληρωθεί στο τέλος Δεκεμβρίου 2023.
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα αναβαθμιστεί η τοπική αγορά αλλά θα εκσυγχρονιστούν και οι κοινόχρηστοι χώροι που θα αναπλαστούν από τον Δήμο Αρταίων. Το έργο όμως αυτό έχει πλάνο υλοποίησης δέκα μήνες και στο διάστημα αυτό, λόγω των έργων, οι κοινόχρηστοι χώροι μπροστά από τα καταστήματα μοιάζουν με ‘’βομβαρδισμένο’’ τοπίο. Με αποτέλεσμα η πρόσβαση των καταναλωτών στα καταστήματα να είναι δύσκολη έως αδύνατη.
Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι μετά την μνημονιακή, την υγειονομική και την ενεργειακή κρίση, οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι έμποροι δεν δύνανται να αντέξουν ακόμα μια κρίση λόγω των έργων. Οι πτώσεις των τζίρων των καταστημάτων ένεκα κατασκευής των έργων του Open Mall έχουν κατακόρυφη πτώση.
Κύριε πρωθυπουργέ, ζητάμε άμεσα την αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων όσο διαρκούν τα έργα, δηλαδή μέχρι τέλος του 2023. Το ποσό όλων αυτών των υποχρεώσεων να μετατραπεί σε 12 δόσεις που θα ξεκινήσουν να αποπληρώνονται από 1η Ιουνίου 2024.
Με την επίσκεψή σας στην Άρτα, στις 8 Μαΐου 2023, θα έχετε την ευκαιρία, να δείτε και εσείς ο ίδιος το πρόβλημα που σας περιγράφουμε- παρουσιάζουμε αλλά και να συνομιλήσετε είτε με τον Σύλλογο είτε με τις τοπικές επιχειρήσεις που έχουν το πρόβλημα. Περιμένουμε την άμεση παρέμβασή σας για την λύση του προβλήματος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ