Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Σύλλογος «Φίλοι Αρχαιολογικού Μουσείου και Μνημείων Άρτας», η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας με αφορμή την περιοδική έκθεση με τίτλο «Το παιχνίδι στην Αμβρακία. Αθύρματα για παιχνιδίσματα», την Τετάρτη 26 Απριλίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας.
Καλεσμένος και κεντρικός ομιλητής ήταν ο καθηγητής Αγωγής Υγείας του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία» Βασίλειος Κούτρας.
«Ο καθηγητής – σύμφωνα με ανακοίνωση του εν λόγω Συλλόγου – καθήλωσε το κοινό με την επιστημονική του γνώση και την αμεσότητα του λόγου του, στην κατάμεστη αίθουσα. Μίλησε για την διαχρονική αξία του παιχνιδιού στην κοινωνικοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού, με επιστημονικά δεδομένα, παραδείγματα και αναφορές στο σήμερα.
Στην εκδήλωση μίλησε επίσης η αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας Βασιλική Γαλάνη, η οποία αναφέρθηκε στην προετοιμασία, το αντικείμενο και τον σκοπό της περιοδικής έκθεσης. Μετά το πέρας των ομιλιών, οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στην έκθεση από αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας».
Χαιρετισμούς απηύθυναν στην αρχή της εκδήλωσης ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στύλιος, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας Βαρβάρα Παπαδοπούλου, η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας Παρασκευή Χαμπηλομάτη και η πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι Αρχαιολογικού Μουσείου και Μνημείων Άρ- τας» Κωνσταντίνα Νικολάου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Στύλιος, η περιφερειακή σύμβουλος Αναστασία Σίμου, ο δημοτικός σύμβουλος Δημ. Ευαγγέλου, ο κοσμήτορας και πρόεδρος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Αθαν. Τρικούπης, η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας Κλεοπάτρα Βασιλείου και πλήθος κόσμου.
Η βραδιά στο Μουσείο έκλεισε με την εξαιρετική μουσική πλαισίωση της εκδήλωσης από μουσικό σύνολο φοιτητών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών (Άρτα) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με πρόγραμμα κλασικής μουσικής, σε επιμέλεια τoυ δρ Δημοσθένους Φιστουρή. Σοπράνο με συνοδεία πιάνου ερμήνευσαν έρ- γα του κλασικού ρεπερτορίου και «μάγεψαν» το κοινό.
Για το ΔΣ του Συλλόγου «Φίλοι Αρχαιολογικού Μουσείου και Μνημείων Άρτας την ανακοίνωση υπογράφουν η πρόεδρος Κωνσταντίνα Νικολάου και η γενική γραμματέας Αικατερίνη Σχισμένου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ