Εκτός από τα γραφεία του ΕΦΚΑ και της ΔΥΠΑ (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) στην Άρτα, στις προεκλογικές δραστηριότητες του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτή Άρτας της ΝΔ και εκ νέου υποψηφίου Γιώργου Στύλιου, κατά το προηγούμενο διάστημα συγκαταλέγονται οι συναντήσεις με την δήμαρχο Νικ. Σκουφά Ροζίνα Βαβέτση, ετεροδημότες της Αθήνας και στελέχη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε στην εκδήλωση του Τμήματος Γεωπονίας (Άρτας) Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Σε ΔΥΠΑ και ΕΦΚΑ
Κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της ΔΥΠΑ και την τοπική Διεύθυνση e-ΕΦΚΑ, επισήμανε ότι «βάζουμε τέλος στην πολύχρονη αναμονή για την έκδοση των συντάξεων και την ταλαιπωρία των πολιτών».
Και πρόσθεσε: «Στην Άρτα, ειδικά από τις αρχές του 2020 μέχρι σήμερα, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ έχει μειωθεί σημαντικά. Από τους 8.500 εγγεγραμμένους πριν την πανδημία, σήμερα έχουμε πέσει στους 5.600. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι και το γεγονός της υψηλής ζήτησης για εργαζομένους από τις επιχειρήσεις του νομού, με 3.800 να αναζητούν προσωπικό».
Όσον αφορά τον e-ΕΦΚΑ, επισήμανε ότι «μέ- σα σε 27 μήνες εκδόθηκαν 570.000 εκκρεμείς κύριες συντάξεις. Δίνοντας τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών που περίμεναν ακόμα και πέντε χρόνια την έκδοσή τους». Στην Άρτα – πρόσθεσε – οι 1.720 συντάξεις που εξέδωσε ο ΕΦΚΑ «είναι η απόδειξη πως δημιουργούμε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό φορέα ασφάλισης. Είμαστε δίπλα στους πολίτες».
Με την δήμαρχο Νικ. Σκουφά
Μετά την συνομιλία του με την κ. Βαβέτση, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «στον Δήμο Νικ. Σκουφά χρηματοδοτούμε πέντε αγροτικές οδοποιίες ύψους 2,5 εκατ. ευρώ και δύο αρδευτικά έργα με 3 εκατ. ευρώ. Με τα έργα αυτά ενισχύουμε την τοπική οικονομία και διευκολύνουμε την καθημερινότητα των παραγωγών».
Με ετεροδημότες
Μιλώντας σε ετεροδημότες της Αθήνας, ο Γ. Στύλιος, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Οφείλουμε να χτίσουμε πάνω στα θεμέλια που βάλαμε αυτή την τετραετία, την ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα. Στην επόμενη τετραετία θα δώσουμε τον αγώνα μαζί για να αλλάξουμε το μέλλον της Άρτας. Να κάνουμε την Άρτα κέντρο παραγωγής, παιδείας, πολιτισμού και ιατρικών υπηρεσιών».
Μίλησε, επίσης, για την ανάγκη να κατοχυρωθεί το έργο που με συστηματική δουλειά η ΝΔ ολοκλήρωσε αυτή την τετραετία. Πράξεις που επέτρεψαν στη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μειώσει την ανεργία πάνω από 6%. Να μειώσει 50 φόρους.
Να ελαφρύνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις από 7 δις ευρώ, αλλά και για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια να αυξήσεις τις συντάξεις μέχρι 8% και τον βασικό μισθό πάνω από 9%.
Στην Εφορεία Αρχαιοτήτων
Κατά την συνάντησή του με τη διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας Βαρβάρα Παπαδοπούλου, στελέχη και υπαλλήλους της υπηρεσίας και του υπουργείου Πολιτισμού ο κ. Στύλιος αναφέρθηκε στη σημασία διαφύλαξης και προβολής του ιστορικού και πολιτιστικού πλούτου της Άρτας.
Σε δήλωσή του, ανέφερε: «Η ανάδειξη και η προστασία της ιστορικής κληρονομιάς μας, της Αρχαίας Αμβρακίας και της βυζαντινής Άρτας είναι καθήκον όλων μας. Η πόλη μας αξίζει το δικό της Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Διαθέτει την ιστορία και το μνημειακό πλούτο για να το στηρίξει. Την επόμενη τετραετία αυτός είναι ο στόχος: Η Άρτα να αποκτήσει τις πολιτιστικές υποδομές που θα την αναδείξουν σε κέντρο πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου και της Δυτικής Ελλάδας».
Στην ημερίδα για αλευρώδη
Χαιρετισμό, εξάλλου, απηύθυνε ο Γ. Στύλιος στην ημερίδα του τμήματος Γεωπονίας (Άρτα) Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ζητώντας να ενταθούν οι προσπάθειες από το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο για την αντιμετώπιση του μαύρου ακανθώδη αλευρώδη.
«Προς τούτο – πρόσθεσε – ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πρόκρινε την ανάπτυξη βιολογικών τρόπων αντιμετώπισης. Γι’ αυτό και χρηματοδοτεί με 228.000 ευ- ρώ ένα ερευνητικό πρόγραμμα στο Μπενάκειο για τη βιολογική αντιμετώπιση του μαύρου ακανθώδη αλευρώδη.
Παράλληλα, μελετάται και η χρηματοδότηση επιπλέον ερευνητικών κέντρων της χώρας για να αναπτύξουν μεθόδους αντιμετώπισής του».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ