ΕΠΙΣΤΟΛΗ με την οποία ζητά δικαιοσύνη για τις βλάβες που υπέστη η οικοδομή του από την ανέγερση άλλης με την μορφή αντιπαροχής, μεσοτοιχία με την δική του, κάνοντας παράλληλα λόγο για «πολλές πολεοδομικές παραβάσεις», απέστειλε στην εφημερίδα μας ο Σωτήριος Καψάλης.
Γράφει: «Είμαι μόνιμος κάτοικος Άρτας, δημότης του Δήμου Αρταίων, διαμένω στην πάροδο Αριστοτέλους 30. Μεσοτοιχία με την οικοδομή μου χτίστηκε οικοδομή με τη μορφή αντιπαροχής. Η οικοδομή της αντιπαροχής έχει πρόσοψη στην οδό Αθαμανών 7. Η οικοδομή της αντιπαροχής είχε και έχει πολλές πολεοδομικές παραβάσεις. Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αρταίων Πολεοδομίας (ΥΔΟΜ) χωρίς κανένα έλεγχο έδωσε ρεύμα παράνομα στον κατασκευαστή εις βάρος μου. Οι δύο ιδιοκτησίες έχουν υψομετρική διαφορά. Η δικιά μου είναι πιο χαμηλά.
Η οικοδομή της αντιπαροχής δεν έχει δρόμο από τον ακάλυπτο χώρο, στο πίσω μέρος υπάρχουν ιδιοκτησίες. Ο κατασκευαστής της αντιπαροχής από την οδό Αθαμάνων υπερύψωσε την πυλωτή παράνομα, σύμφωνα με τον κτιριοδομικό κανονισμό. Τα βρόχινα νερά και τα νερά της στέγης (ταράτσα) τα εγκλώβισε στον ακάλυπτο χώρο χωρίς να δώσει διέξοδο προς την οδό Αθαμάνων ως προβλέπεται από τον κτιριοδομικό κανονισμό. Μεταξύ των δύο ιδιοκτησιών ρίχτηκε τοιχίο ενός μέτρου και μπαζώθηκε με χώμα, ενώ ο κτιριοδομικός κανονισμός προβλέπει μεταξύ των δύο ιδιοκτησιών να υπάρχει κενό τουλάχιστον ενός μέτρου. Το αποτέλεσμα ήταν το χειμώνα με τους όγκους των βρόχινων νερών να δημιουργηθούν ρωγμές στο τοιχείο, κατάπτωση του εδάφους, με αποτέλεσμα το χειμώνα τα βρόχινα νερά να εισέρχονται στα θεμέλια της οικοδομής μου, στους τοίχους, στο δάπεδο να δημιουργούν διαβρώσεις, να δημιουργούν υγρασία, όπως και θέμα στατικότητας της οικοδομής μου, με ένα μεγάλο σεισμό θα μπορούσε να υποστεί ζημιές ή και κατάρρευση και να έχουμε και ανθρώπινα θύματα.
Απευθύνθηκα στον μελετητή μηχανικό. Ως υπεύθυνος δεν έδωσε λύση. Δεν παρακολούθησε το έργο και άφησε τον κατασκευαστή να κάνει ό,τι θέλει προς όφελός του. Απευθύνθηκα στην ΥΔΟΜ του Δήμου Αρταίων. Κάνανε αυτοψία οι μηχανικοί. Κρατήσανε την υπόθεση ένα χρόνο στο συρτάρι. Δεν έκαναν τεχνική έκθεση, ως όφειλαν, και μετά μου απαντήσανε ότι πρέπει να κάνω μόνωση από μέσα να κρατάει τους όγκους νερού.
Απευθύνθηκα στον κ. Δήμαρχο, στον κ. Αντιδήμαρχο υπεύθυνο της πολεοδομίας. Ουδεμία απάντηση πήρα για να δώσουν λύση μαζί με τους μηχανικούς τους στο πρόβλημά μου. Ενώ στην περίπτωσή μου ήταν απών. Το ερώτημα κύριε Δήμαρχε είναι, είστε υπέρ των αδυνάτων ή υπέρ των ισχυρών;
Απευθύνθηκα στη Δικαιοσύνη (Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας). Θεωρούσα τη Δικαιοσύνη ως ένα από τα προπύργια των δημοκρατικών θεσμών. Θεώρησα τη Δικαιοσύνη αναγκαία και ικανή συνθήκη διατήρησης της κοινωνικής συνοχής, της επιβολής του δικαίου έναντι του αδίκου του πολίτη, διότι θεωρούσα τη Δικαιοσύνη ως ένα τελευταίο αποκούμπι ενός εκάστου εξ ημών.
Η κ. Αντιεισαγγελέας που χειρίστηκε την υπόθεσή μου, χωρίς να αξιολογήσει τη σοβαρότητα της υπόθεσης σε βάθος, κάλυψε τους μηχανικούς της ΥΔΟΜ που έκαναν την αυτοψία. Χωρίς ένορκες καταθέσεις, όπως ο Ποινικός Κώδικας προβλέπει, κάλυψε τις πολεοδομικές παραβάσεις της οικοδομής και με μια διάταξη έβαλε την υπόθεση στο αρχείο και μου έβαλε και 80 ευρώ πρόστιμο για ψευδή καταγγελία. Εφόσον η καταγγελία ήταν ψευδής, η αρμόδια Αντιεισαγγελέας όφειλε, σύμφωνα με το ποινικό αδίκημα, να μου ασκήσει ποινική δίωξη για ψευδή καταγγελία.
Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι εμπλεκόμενοι που συγκάλυψαν την υπόθεσή μου ότι οι κρίνοντες κρίνονται».
Σωτήριος Καψάλης, Πάροδος Αριστοτέλους 30

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ