Εκδήλωση για την απονομή των βραβείων στα έργα των μαθητών/τριών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ζωγραφικής για το σχεδιασμό του λογότυπου της ΠΕΠΙΣ (Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων) Ηπείρου, διοργανώθηκε από την Περιφέρεια.
Θέμα του διαγωνισμού ήταν «Σχεδια-Ζώντας την ισότητα» και διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Ηπείρου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου και το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαι- δευτικού Σχεδιασμού. Συμμετείχαν 16 γυμνάσια από την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, ενώ οι υπεύθυνοι/ες εκπαιδευτικοί καθοδήγησαν τους / τις μαθητές / τριες, οι οποίοι/ες με ιδιαίτερη έμπνευση και δημιουργικότητα, αποτύπωσαν τις σκέψεις τους για την Ισότητα.
Η πρόεδρος της ΠΕΠΙΣ Ηπείρου αναγιώτα (Γιούλα) Μητροκώστα, ευχαρίστησε για τη συμμετοχή όλων στον διαγωνισμό και τόνισε ότι η επιλογή των έργων που θα βραβεύονταν ήταν πολύ δύσκολη, διότι όλα ήταν αξιόλογα, ενώ υποσχέθηκε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες δράσεις, λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης.
Οι δημιουργοί των τριών ζωγραφικών έργων που βραβεύτηκαν έλαβαν από ένα τάμπλετ, ενώ όλοι / ες οι συμμετέχοντες / συμμετέχουσες μαθητές / τριες και καθηγητές / τριες έλαβαν βεβαίωση συμμετοχής. Επιπλέον, η Περιφέρεια Ηπείρου, εξέ- δωσε ένα αναμνηστικό λεύκωμα με όλα τα έργα των μαθητών / τριών, το οποίο διανεμήθηκε στα σχολεία που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.
Όλα τα ζωγραφικά έργα εκτέθηκαν στην Περιφέρεια Ηπείρου και θα αποτελέσουν έμπνευση και κίνητρο και για επόμενες δράσεις, οι οποίες θα προάγουν την Ισότητα.