ΤΟΣΕΣ πολλές και από διαφορετικές πλευρές καταγγελίες για την προκλητική έλλειψη γιατρών στο Ακτινολογικό Τμήμα του νοσοκομείου Άρτας δεν μπορεί παρά να επιβεβαιώνουν την προβληματική λειτουργία του.
Το προηγούμενο Σάββατο το εν λόγω Τμήμα δεν καλύφθηκε από εφημερία, γεγονός πρωτόγνωρο για νοσηλευτικό ίδρυμα, δένοντας τα χέρια όλων των Κλινικών. Η διοίκηση προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάσταση απέστειλε έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο «τα έκτακτα περιστατικά που χρήζουν επείγουσας διερεύνησης με αξονική τομογραφία, το Σάββατο 29 Απριλίου θα εξυπηρε- τούνται από το Ακτινοδιαγνωστικό Κέντρου του κ. Αλεξίου μετά από επικοινωνία».
Το γεγονός της έλλειψης εφημερίας έγινε γνωστό σε τοπικά κόμματα και υποψηφίους βουλευτές, αντιδρώντας με ανακοινώσεις που έδωσαν στη δημοσιότητα. Ανακοινώσεις εξέδωσαν το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας του νομού από κοινού με την τριμελή των γιατρών, η Θεματική Υγείας Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, η Τομεακή Επιτροπή Άρτας του ΚΚΕ, το ΜέΡΑ25 Άρτας, η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Άρτας και εκ νέου υποψήφια Όλγα Γεροβασίλη και η Κατερίνα Ρίζου, υποψήφια βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ. Όλοι κάνουν λόγο για άμεσο κίνδυνο της ζωής συνανθρώπων μας, ενώ παράλληλα κρούουν ηχηρά τον κώδωνα να επαναληφθεί το ίδιο για όλο τον Μάιο καθώς αναμένεται να υπάρξουν κενά στο πρόγραμμα εφημεριών του Ακτινολογικού Τμήματος.
Ορθώς αντέδρασαν και νομίζουμε ότι ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, το θέμα με τα κενά και τις ελλείψεις ιατρών, αλλά και εν γένει της λειτουργίας του νοσοκομείου, θα πρέπει να είναι κυρίαρχο στον διάλογο προς τις κάλπες. Γιατί τι πολυτιμότερο αγαθό από την υγεία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ