«Δεκατρείς ημέρες μας χωρίζουν από την 21η Μαΐου, από την Κυριακή που θα κλείσουμε το δρόμο σε μια δεύτερη φορά στη συμφορά», ανέφερε προχθές Δευτέρα το βράδυ στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας από το Κλειστό Γυμναστήριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ρεπορτάζ: Βίκυ Καινούργιου

Ο πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός, πρόσθεσε: «Με την ψήφο σας θα δώσουμε μια δεύτερη ισχυρή εντολή στην προκοπή για μια πατρίδα περήφανη σταθερά τολμηρά και μόνο μπροστά. Ειδικά εδώ στην Άρτα η απόφαση των Αρτινών έχει διπλή σημασία. Θυμάμαι ότι στις εκλογές του 2019 χάσαμε την πρωτιά για λίγες εκατοντάδες ψήφους. Το μήνυμα που θα στείλετε θα ακουστεί σε ολόκληρη την Ελλάδα. Θα είμαστε πρώτοι και με την διαφορά στην Άρτα. Είναι ένα μήνυμα που έρχεται από το Αθαμάνιο, από τους συγχωριανούς του κ. Τσίπρα που τον ξέρουν καλύτερα, ας ετοιμαστεί για μια ακόμα ήττα εντός έδρας. Γιατί Κωνσταντίνου και Ελένης θα γιορτάσει η δημοκρατία, η αυτοδύναμη ΝΔ και η αυτοδύναμη Ελλάδα».
Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες και τις κρίσεις που διαχειρίστηκε η κυβέρνηση στην τετραετία. «Απέναντι σε όλες αυτές τις δυσκολίες εμείς υψώσαμε αναχώματα και κρατήσαμε την κοινωνία όρθια και ενωμένη» είπε.
«Θωρακίσαμε τα σύνορά μας που είναι ταυτόχρονα και ευρωπαϊκά σύνορα, ενεργοποιήσαμε την διπλωματία μας, ενισχύσαμε την άμυνά μας. Ταυτόχρονα δεν ξεφύγαμε ούτε μια στιγμή από τις δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει τον Ιούλιο του 2019. Όσα είπαμε τα κάναμε πράξη», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις αυξήσεις του κατώτατου μισθού και των συντάξεων μετά από 12 χρόνια, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι ιδιαίτερα περήφανος γιατί μέσα σε μια τετραετία η Ελλάδα από τόπος σκορποχώρι έγινε πατρίδα με σύνορα σε γη, αέρα και θάλασσα. Έχει σχεδόν μηδενίσει τις εισροές μεταναστών και έχει ανακουφίσει τα ακριτικά μας νησιά, που έχουν πια εντελώς διαφορετική εικόνα. Ο φράχτης του Έβρου θα επεκταθεί και θα καλύψει όλο το μήκος των χερσαίων συνόρων της πατρίδας μας και ας το ακούσουν καλά όλοι και στην ΕΕ».
«Θα τα σαρώσουμε όλα, θα σαρώσουμε τα εμπόδια που μας δυσκόλεψαν την πρώτη τετραετία» υπογράμμισε ο ίδιος παίρνοντας αφορμή από ένα σύνθημα πολίτη. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της επόμενης τετραετίας που όπως είπε είναι η υγεία και η παιδεία. «Είμαι ακόμα πιο αποφασισμένος την δεύτερη τετραετία να εξαφανίσω τις κακές όψεις της δημόσιας διοίκησης. Το καλό πρόσωπο του δημοσίου να γίνει ο κανόνας» τόνισε ο πρωθυπουργός.
Αναφερόμενος στις εκλογές έθεσε το δίλημμα των εκλογών, λέγοντας: «Οι πολίτες θα πρέπει να συγκρίνουν τις δύο τετραετίες και τους δύο πρωθυπουργούς. Κάθε αψήφιστη ψήφος ή άκαιρη δήθεν διαμαρτυρία οδηγούν τελικά μόνο σε εθνική αδυναμία. Η λύση είναι άλλη. Αυτοδύναμη Ελλάδα και αυτοδύναμη ΝΔ».

Για Άρτα και Ήπειρο
“Στον πρωτογενή τομέα – που τόσο ενδιαφέρει το φίλο μου τον Αλέκο (Καχριμάνη), τον περιφερειάρχη και τόσο πολύ ενδιαφέρει εσάς εδώ στην Ήπειρο – κάναμε και πάλι ρεκόρ εξαγωγών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων το 2022 και τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Αυτό ισχύει για όλη τη χώρα και ισχύει ιδίως για την Ήπειρο. Από ρεκόρ σε ρεκόρ στον τουρισμό”, είπε αναφερόμενος στην Ήπειρο και στην Άρτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Και συμπλήρωσε: “Σκεφτείτε ακόμα πόσες δυνατότητες έχει η περιοχή σας, η οποία ακόμα δεν είναι τόσο γνωστή ως τουριστικός προορισμός. Πρέπει να σας πω ότι όλοι οι τουρίστες στους οποίους πήγα και μίλησα, τους ρώτησα αν είχαν ξανάρθει ποτέ στην περιοχή. Όλοι μου είπαν ότι είναι η πρώτη φορά που έρχονται και είναι βέβαιο ότι θα ξανάρθουν, διότι τόποι σαν την Ήπειρο, που τα συνδυάζει όλα, δεν υπάρχουν πολλοί.
Όλα αυτά, λοιπόν, είναι πραγματικά δεδομένα. Είναι δεδομένα που απελευθέρωσαν τη χώρα από την επιτήρηση, στην οποία είχαμε τεθεί το 2018. Μας επέτρεψαν να ξεπληρώσουμε τα δάνεια στο ΔΝΤ δύο χρόνια νωρίτερα απ’ ό,τι είχαμε προγραμματίσει και σήμερα είμαστε μισό σκαλί από την επενδυτική βαθμίδα.
Δεσμεύομαι σήμερα από την Άρτα ότι με σταθερή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που θα προκύψει μετά τις εκλογές, θα συμβεί και η επενδυτική βαθμίδα. Θα την έχουμε πριν το τέλος του 2023, με μία προϋπόθεση: ισχυρή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές.
Γιατί αυτή η εθνική πορεία προς τα εμπρός μπορεί και πρέπει να συνεχιστεί. Πρέπει να συνεχιστεί και το αποτύπωμα εδώ στον τόπο σας, στην Ήπειρο. Έβλεπα τα στοιχεία λίγο πριν έρθω, έχουμε μία «έκρηξη» επενδυτικών σχεδίων σε όλους τους τομείς, με πολλές περισσότερες θέσεις εργασίας.
Οι δικές σας εξαγωγές μόνο πλησίασαν τα 500 εκατ. ευρώ – η μερίδα του λέοντος βέβαια στα περιζήτητα τρόφιμα της περιοχής – αλλά και με μία δυναμική ανάπτυξης σε τομείς όπως η υψηλή τεχνολογία. Ποιος θα το περίμενε ότι στα Γιάννενα θα είχαμε συγκέντρωση εταιρειών υψηλής τεχνολογίας.
Στον τουρισμό. Όπως σας είπα, η Ήπειρος μπαίνει για τα καλά στον τουρισμό 12 μήνες το χρόνο, τόσο σημαντικό για να μπορέσουμε να διευρύνουμε την τουριστική μας περίοδο, με ανάδειξη των πολιτιστικών θησαυρών της Ηπείρου, με σύνδεση του πολιτισμού με τον πρωτογενή τομέα. Για όλα αυτά θυμάστε ότι είχαμε μιλήσει όταν παρουσιάσαμε το περιφερειακό σχέδιο για μία Ήπειρο πρωταγωνίστρια της επόμενης δεκαετίας: 380 έργα, 2,7 δισεκατομμύρια.
Δεν θα τα ξαναπώ σήμερα, τα είχαμε συζητήσει διεξοδικά όταν βρεθήκαμε στην Ήπειρο τα σημαντικά αρδευτικά έργα: το φράγμα στο Κομπότι, τα μεγάλα εγγειοβελτιωτικά έργα στην πεδιάδα της Άρτας, την επέκταση του φυσικού αερίου σε Γιάννενα, σε Πρέβεζα, σε Ηγουμενίτσα, το βιοτεχνικό πάρκο, το οποίο συζητήσαμε και πάλι με τον Περιφερειάρχη.
Σημαντικά έργα, δήμαρχε, τα οποία πρέπει να γίνουν εδώ στην πόλη σας, την αποκατάσταση του Ιμαρέτ, τη σωστή αξιοποίηση – και είμαστε πάντα έτοιμοι εδώ να συζητήσουμε όλες τις πιθανές επιλογές – του «Ξενία» στην Άρτα, τις σημαντικές παρεμβάσεις -πρέπει να αξιοποιηθεί αυτός ο χώρος, είναι μοναδικός. Είμαι εδώ για να βοηθήσω, σας το λέω να το ακούσετε.
Πήγα και επισκέφθηκα πριν από λίγο την Παρηγορήτισσα, αυτή την καταπληκτική, πραγματικά, εκκλησία. Οι μελέτες είναι έτοιμες, θα χρειαστεί μία σημαντική παρέμβαση για να διαφυλαχθεί και να αναδειχθεί αυτό το μοναδικό στη χώρα, τονίζω, μνημείο.
Αναπαλαίωση του Δημαρχείου, πολλά πράγματα τα οποία μπορούν και πρέπει να γίνουν και εδώ στην Άρτα, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Παράλληλα, όμως, με πρωτοβουλίες με πανελλαδική εφαρμογή αλλά και τοπική επιρροή”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ