Χτύπημα σε συμμορία από την Ασφάλεια Άρτας καθώς συνέλαβε τρεις εμπλεκόμενους ημεδαπούς που κατηγορούνται για απάτες κατ’ εξακολούθηση, απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση.
Την Ασφάλεια Άρτας ενημέρωσε η αντίστοιχη της Θεσπρωτίας σχετικά με υποθέσεις εξαπάτησης το πρωί της ίδιας ημέρας στην περιοχή αρμοδιότητάς τους. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της εδώ υπηρεσίας, η οποία εντόπισε τους κατηγορούμενους, καθώς και αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν και είχαν σταθμεύσει σε κοντινό σημείο, το οποίο κατασχέθηκε.
Λίγο νωρίτερα σε περιοχή της Πρέβεζας, οι κατηγορούμενοι, επιβαίνοντας στο εν λόγω όχημα, δεν είχαν συμμορφωθεί σε σήμα στάσης αστυνομικών της Ασφάλειας Πρέβεζας, απέφυγαν τον έλεγχο και πραγματοποίησαν επικίνδυνους ελιγμούς. Η Ασφάλεια του γειτονικού νομού διακρίβωσε ότι οι τρεις ημεδαποί είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό την εξαπάτηση ηλικιωμένων ατόμων. Μεταβαίνοντας με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο σε χωριά της Ηπείρου, ένας από αυτούς εισέρχονταν σε σπίτια ηλικιωμένων, όπου παριστάνοντας υπάλληλο της ΔΕΗ, τους έπειθε να του παραδώσουν προς φύλαξη ή να συγκεντρώσουν σε ασφαλές σημείο χρήματα και χρυσαφικά, προκειμένου δήθεν να τα προστατέψει από ενδεχόμενο κίνδυνο από τις εργασίες που θα εκτελούσε. Στη συνέχεια, αφαιρώντας τα παραπάνω, διέφευγε επιβιβαζόμενος στο αυτοκίνητο όπου ανέμεναν οι συνεργοί του.
Με τον τρόπο αυτό διαπιστώθηκε ότι στις 25 Απριλίου το πρωί αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν δύο ηλικιωμένες σε χωριά της Θεσπρωτίας, ενώ αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 1.800 ευρώ και χρυσαφικά από ηλικιωμένη σε χωριό της Πρέβεζας, τα οποία βρέθηκαν εντός κρύπτης στο αυτοκίνητό τους και αποδόθηκαν στην παθούσα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ