ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ και στο τμήμα Γεωπονίας (Άρτα) Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχει σημάνει ο επιζήμιος μαύρος ακανθώδης αλευρώδης που δημιουργεί πολλά προβλήματα κυρίως στις εσπεριδοκαλλιέργειες.
Η απειλή και για τις καλλιέργειες στην Άρτα είναι ορατή καθώς έκανε την εμφάνισή του και εξαπλώνεται ήδη σε διάφορες περιοχές χωρίς μέχρι στιγμής να έχει βρεθεί το αντίδοτο για να τον καταπολεμήσει. Πρόκειται, όπως σημειώνει το Τμήμα Γεωπονίας, για έντομο καραντίνας, με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο να καταβάλει άοκνες προσπάθειες ούτως ώστε μέσα από τις έρευνες που κάνει να σταματήσει το κακό.
Σήμερα ο «Τ» φιλοξενεί ρεπορτάζ για το θέμα, ενώ όσον αφορά το Τμήμα Γεωπονίας επρόκειτο χθες Τρίτη να διοργανώσει εκδήλωση ενημέρωσης στην Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο campus στους Κωστακιούς.
Στην εκδήλωση είχαν προσκληθεί για να μιλήσουν αξιόλογοι επιστήμονες σε μια προσπάθεια ενημέρωσης των τοπικών και περιφερειακών αρχών, κυρίως όμως των παραγωγών για κάποια πρώτα μέτρα που μπορούν να λάβουν.
Εκπέμπεται πράγματι σήμα SOS διότι εάν εξαπλωθεί στον κάμπο η καταστροφή που θα επέλθει θα είναι ανυπολόγιστη. Δύσκολη μεν η… γραμμή άμυνας αλλά μην πέσουμε και αμαχητί, γι’ αυτό καλό είναι που αναλαμβάνονται τέτοιες πρωτοβουλίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ