Ολες οι «επιτυχίες» της ΝΔ με τα pass και το «καλάθι της νοικοκυράς» που θυμίζει επισιτιστικό δελτίο της δεκαετίας 1950, δεν ανέβασαν την αγοραστική δύναμη της χώρας, αντιθέτως κατέταξαν την Ελλάδα στην 3η χειρότερη επίδοση, μετά τη Βουλγαρία, αλλά και την Σλοβακία!
Εντός της επόμενης διετίας η Ρουμανία που αναπτύσσεται δυναμικά, αναμένεται ότι θα έχει αυξήσει ακόμα παραπάνω την διαφορά, αφήνοντας μακράν πίσω στις δύο τελευταίες θέσεις της ΕΕ τη χώρα μας και τη Βουλγαρία…
Αναφορικά με το «καλάθι του νοικοκυριού» συγκρίνοντας τις τιμές βασικών προϊόντων με άλλες χώρες της ΕΕ, οι τιμές στη Γερμανία είναι χαμηλότερες σε αρκετά από αυτά σε σχέση με τις δικές μας, όπως και στην Αυστρία, ενώ στην Ουγγαρία και στη Βουλγαρία οι τιμές είναι πολύ πιο χαμηλές… Στην εξίσωση, βέβαια, θα πρέπει να βάλουμε και τους μισθούς, ώστε να γίνει κατανοητή η πραγματική αγοραστική δύναμη του καταναλωτή, η οποία στην Ελλάδα είναι πολύ μικρή στα μεσαία και χαμηλά οικονομικά στρώματα. Αυτά και αν είναι επιτεύγματα!
Αυτή είναι η ανάπτυξη των μνημονιακών κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, που μάλλον ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν. Με σχεδόν 400 δις ευρώ εξωτερικό χρέος, με λόγο χρέους/ΑΕΠ να ξεπερνά το 200%, με 130 δις ευρώ εσωτερικό δημόσιο αντίστοιχο, με 4,5 εκατομμύρια ΑΦΜ να χρωστάνε στο δημόσιο, με επίσημη ανεργία 13% και αντίστοιχη νεανική 32%, καταλαβαίνει κάποιος ότι η χώρα μας πάει από το κακό στο χειρότερο. Με ευφυολογήματα και ψεύτικες υποσχέσεις η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ επέλεξαν να «σώζουν» τη χώρα σκύβοντας το κεφάλι στην τρόικα.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα Μνημόνια είναι ότι… δεν δουλεύουν. Η συνθηκολόγηση σ’ αυτά, είτε είναι με δεξιό είτε με «αριστερό» πρόσημο, απλά βαθαίνει την χρεοδουλοπαροικία και ακυρώνει την βιωσιμότητα του λαού. Η μόνη εναλλακτική για τον πληγωμένο αλλά υπερήφανο και αγωνιζόμενο λαό, είναι το ολοκληρωμένο, άρτιο, πραγματικά φιλολαϊκό πρόγραμμα 100 Ημερών του «ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη» και η ανυπακοή και η σύγκρουση με τις καθεστωτικές δυνάμεις εντός και εκτός της χώρας μας, που έχουν φυλακίσει τον λαό μας στην ανέχεια και σε ένα δυστοπικό μέλλον.
Γιατί όλα μπορούν να είναι αλλιώς!
* Η Λουΐζα Σκούρα είναι υποψήφια βουλεύτρια
Άρτας «ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ