«Ως σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της παραγωγής και της οικονομίας του νομού της Άρτας», χαρακτήρισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υποψήφιος βουλευτής Άρτας ΝΔ Γιώργος Στύλιος, την χρηματοδότηση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «συνολικά 10 αρδευτικών έργων στο νομό από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την τελευταία τετραετία».
Σε ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε το πολιτικό του γραφείο, επισημαίνεται: «Στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στον ΤΟΕΒ Αράχθου, ο υφυπουργός σημείωσε πως τα εν λόγω έργα βελτιώνουν την διαχείριση των υδατικών πόρων και ενισχύουν την βιωσιμότητα της αγροτικής παραγωγής του νομού. Πρόκειται για έργα συνολικού προϋπολογισμού 16.120.998 ευρώ που χρηματοδοτούνται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ).
Από αυτά τρία έργα συνολικού προϋπολογισμού 5.450.000 ευρώ έχουν εισέλθει σε φάση υλοποίησης. Πρόκειται για τα ακόλουθα: Πρώτον, επένδυση κεντρικού αρδευτικού αύλακα Βλαχέρνα – Γραμμενίτσα – Ρόκκα, με προϋπολογισμό 2.199.000 ευρώ και δικαιούχο φο- ρέα υλοποίησης τον Δήμο Αρταίων. Δεύτερον, έργα εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης νερού του δικτύου ΤΟΕΒ ζώνης Αράχθου, προϋπολογισμού 2,197 εκατ. ευρώ και τρίτον, έργα αναβάθμισης αντλιοστασίου Βίγλας ΓΟΕΒ πεδιάδας Άρτας με προϋπολογισμό 1.054.000 ευ- ρώ, με δικαιούχο και φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Ηπείρου.
Επιπλέον επτά έργα συνολικού προϋπολογισμού 10.668.998 ευρώ εντάχθηκαν στο τελευταίο πρόγραμμα αρδε- υτικών έργων του ΥΠΑΑΤ μέσω της δράσης με τίτλο “Υποδομές εγγείων βελτιώσεων”, χρηματοδοτούμενα από το ΠΑΑ (Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης).Πιο συγκεκριμένα χρηματοδοτούνται με φο- ρέα υλοποίησης την Περιφέρεια Ηπείρου τα εξής έξι έργα: 1. Σχεδιασμός και αναβάθμιση αρδευτικού δικτύου ΤΟΕΒ Ζώνης Αράχθου – ανακατασκευή διωρύγων ΒΔ1, Δ25 και Δ34, με 2.199.899 ευρώ. 2. Σχεδιασμός και αναβάθμιση αρδευτικού δικτύου ΤΟΕΒ Λούρου – ανακατασκευή διωρύγων Δ2 και Δ7, με 2.199.564 ευρώ. 3. Σχεδιασμός και αναβάθμιση αρδευτικού δικτύου Αγίου Γεωργίου Γλυκορίζου – αγωγοί μεταφοράς νερού από το αντλιοστάσιο του εν λόγω οικισμού, με 834.535 ευρώ. 4. Έργα εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης νερού του δικτύου ΤΟΕΒ Ζώνης Αράχθου, με 2 εκατ. ευρώ. 5. Έργα εκσυγχρονισμού και εξοικονόμησης νερού αρδευτικού δικτύου Περάνθης – Λουτροτόπου, με προϋπολογισμό 2.198.000 ευρώ. 6. Έργα εξοικονόμησης νερού Γραμμενίτσας – Βλαχέρνας, ύψους 1.090.000 ευρώ. Με δικαιούχο τον Δήμο Κεντρ. Τζουμέρκων χρηματοδοτείται η «Βελτίωση Υποδομών Έγγειων Βελτιώσεων», με προϋπολογισμό 147.000 ευρώ».
Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης στον ΤΟΕΒ Αράχθου, μεταξύ των άλλων, ο Γιώργος Στύλιος δήλωσε: «Αυτά τα τέσσερα χρόνια εργαστήκαμε για να αλλάξουμε την κατάσταση στασιμότητας, να δώσουμε ώθηση στον πρωτογενή τομέα και προοπτική στους παρα γωγούς της Άρτας και της Ηπείρου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ