Τηλεδιάσκεψη μεταξύ του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτή Άρτας ΝΔ Γιώργου Στύλιου, της νομικής ομάδας του, εκπροσώπων του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) και του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας, πραγματοποιήθηκε με σκοπό την εξεύρεση λύσης στο θέμα των ακινήτων γύρω από το στρατόπεδο Βερσή.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση Τύπου του πολιτικού γραφείου του Γ. Στύλιου «στην τηλεδιάσκεψη τονίστηκε η ανάγκη κατάθεσης ειδικής διάταξης προς ψήφιση στη Βουλή. Πρόκειται για ακίνητα που στην πλειοψηφία τους ανεγέρθηκαν κατά την Κατοχική περίοδο (1941 – 1944) και τα οποία έχουν αναγραφεί στα φύλλα του Κτηματολογικού Γραφείου Ηπείρου. Το ΤΕΘΑ με αγωγές που κατέθεσε στις 22 Νοεμβρίου 2022, διεκδικεί την κυριότητα επί αυτών των ακινήτων. Η πρωτοβουλία του κ. Στύλιου σκοπό έχει να προστατεύσει τους ιδιοκτήτες από μια πολύχρονη και ψυχοφθόρο δικαστική περιπέτεια.
Ο υφυπουργός και η νομική του ομάδα, επισήμαναν ότι τα στοιχεία που επικαλείται το ΤΕΘΑ για την τεκμηρίωση της έκτασης ως στρατιωτικής είναι τουλάχιστον 30 ετών και πως οφείλει να προβεί σε επαναξιολόγηση και επικαιροποίησή τους. Επιπλέον, υπογράμμισε πως σημαντικός αριθμός προσώπων έχουν εγγραφεί ως ιδιοκτήτες αυτών των εκτάσεων στο Κτηματολόγιο και πως οι εκτάσεις έχουν απολέσει τον στρατιωτικό τους χαρακτήρα και έχουν ενταχθεί στον οικιστικό ιστό της περιοχής της Άρτας.
Ο κ. Στύλιος πρότεινε την επίλυση του ζητήματος μέσω ειδικής νομοθετικής διάταξης. Λύση που είναι συμβατή με το Σύνταγμα και την ΕΣΔΑ, και επιλύει το πρόβλημα υπέρ των ιδιοκτητών των ακινήτων.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, το ΤΕΘΑ αναγνώρισε το κοινωνικό ζήτημα που δημιούργησαν οι αγωγές του και δήλωσε θετικό για την ανεύρεση λύσης. Για το λόγο αυτό συμφωνήθηκε- μετά από πρόταση της εκπροσώπου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους από το υπουργείο Οικονομικών – τα μέρη να έρθουν σε επικοινωνία με τους νομικούς παραστάτες του ΝΣΚ που χειρίζονται τις αγωγές του ΤΕΘΑ».
Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος εκτός από τον κ. Στύλιο και τον στρατηγό A. Κονδύλη, η κα Δ. Καββαδά εκπρόσωπος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους από το υπουργείο Οικονομικών και ο Μιχάλης Νικολάου, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ