Είναι ντροπή το ΠΑΣΟΚ και η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ να ζητάνε την ψήφο του Ελληνικού Λαού για να κάνουν καλύτερη τη ζωή του και την οικονομική του κατάσταση και αυτοί να χρωστάνε στις τράπεζες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και να μην τα πληρώνουν!
Και είναι απαράδεκτο να μην κινούνται οι τράπεζες εναντίον τους προκειμένου να ικανοποιηθούν για τα οφειλόμενα. Θα μου πείτε τι να τους πάρουν, τα πέταλα; Όταν έδιναν οι τράπεζες τα δάνεια των εκατομμυρίων ευρώ γνώριζαν ότι τα κόμματα αυτά δεν πληρούσαν τις τραπεζικές προϋποθέσεις για τόσο υπέρμετρο δανεισμό. Δεν έπρεπε να ζητηθούν ευθύνες από τα διευθυντικά τους στελέχη για την ανέλεγκτη χορήγηση των δανείων.
Ναι, αλλά οι καλοί μας εθνοπατέρες επί κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου με την πλειοψηφία που διέθεταν μερίμνησαν και γι’ αυτό. Ψήφισαν νόμο και απάλλαξαν τα στελέχη των τραπεζών που χορήγησαν τα δάνεια! Νομικός και ηθικός ζαμανφουτισμός, διότι αυτά τα τραπεζικά στελέχη έβγαζαν στο σφυρί την ίδια ώρα τα περιουσιακά στοιχεία ιδιωτών οφειλετών της τάξεως των 10.000 και 20.000 ευρώ!
Όνειδος, νομικός και ηθικός ξεπεσμός, παρακμή. Γιατί αυτοί έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι, ενώ ο κοσμάκης είναι απροστάτευτος. Προσπαθούν να τον ξεγελάσουν τώρα με καθρεφτάκια για ιθαγενείς, όπως έκαναν παλιά οι Καραπάνοι και οι Γαρουφαλιάδες. Και όσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ, ανώ- τατα στελέχη του οποίου καταδικάστηκαν (Τσοχατζόπουλος) ή είναι υπόδικα (Παπαντωνίου) ή ομολόγησαν ότι έλαβαν χρήματα παράνομα (Τσουκάτος, Μαντέλλης) άλλαξε επωνυμία και έγινε ΚΙΝΑΛ καθώς και ΑΦΜ. Αυτό το κάνουν οι λωποδύτες για να μην μπορούν να τους εντοπίσουν οι οικονομικές διωκτικές αρχές.
Για την ιστορία το ΠΑΣΟΚ το 2020 χρωστούσε στις Τράπεζες 317.983.070, 31 ευρώ, ενώ το 2021 το ποσό αυτό είχε ανέλθει σε 355.992.009,12 ευρώ. Ποιος θα πληρώσει αυτά τα χρήματα, κύριε Ανδρουλάκη; Μήπως κρύβεστε και εσείς από την αλλαγή της επωνυμίας του κόμματος και του ΑΦΜ; Να βγείτε τώρα προεκλογικά και να μας πείτε ποιος θα πληρώσει το χρέος του ΠΑΣΟΚ στις τράπεζες, το οποίο κάθε χρόνο αυξάνεται αλματωδώς και σε 2 έως 3 χρόνια θα ξεπεράσει το μισό δισεκατομμύριο ευρώ! Πως εννοείτε στο κόμμα σας την ισονομία και την ισοπολιτεία; Οι φορολογούμενοι πολίτες απαιτούν απάντηση εδώ και τώρα.
Η ΝΔ ακολούθησε εντελώς διαφορετικό δρόμο, ιδιαίτερα μετά την εκλογή του κ. Μητσοτάκη στη θέση του αρχηγού. Ο κ. Μητσοτάκης τον Μάρτιο του 2016 παραδέχονταν ότι «Τα χρέη της ΝΔ είναι ασφυκτικά, καθώς ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια ευρώ περίπου» και πήρε μέτρα για τη μείωση του ποσού αυτού αλλάζοντας την έδρα από τη Συγγρού στο Μοσχάτο, μειώνοντας τον αριθμό των εργαζόμενων και διοργανώνοντας εκδήλωση με σύνθημα «βάζουμε τάξη στο σπίτι μας».
Κινήσεις εντυπωσιασμού για τους αφελείς. Αυτό το μοντέλο χρηματοδότησης προέβλεπε την χρηματοδότηση της ΝΔ από τα μέλη της, αλλά και επώνυμες ιδιωτικές χορηγίες. Σχέδιο που ναυάγησε εφόσον το 2019 με τον τρόπο αυτό η ΝΔ βρήκε 1,4 εκατομμύρια ευρώ όταν τα έξοδά της τότε ήταν πάνω από 41 εκατομμύρια! Το αστείο είναι, ότι το 2016 που συστήθηκε εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων, στελέχη της ΝΔ υποστήριζαν πως θα εξοφλήσουν τα δάνεια του κόμματος με την κρατική επιχορήγηση, που σημαίνει ότι η ΝΔ θα ξεχρεώνονταν σε… 250 χρόνια!
Το 2020 το χρέος της ΝΔ ήταν 342.950.583,94 ευ- ρώ, ενώ το 2021 αυξήθηκε σε 381.296.262,32 ευ- ρώ και σε 2 έως 3 χρόνια θα φτάσει το μισό δισεκατομμύριο και αυτή. Ποιος θα πληρώσει αυτά τα χρήματα, κύριε Μητσοτάκη; Μήπως θα τα παραγράψετε με νόμο όπως έκαναν ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο για την ευθύνη των τραπεζικών στελεχών; Αυτά να βγείτε και να πείτε στις ομιλίες σας, γιατί από την άλλη μεριά ο κοσμάκης στενάζει και του παίρνουν το σπίτι ή την επιχείρηση για 10 ή 20 χιλιάδες ευρώ, ενώ το κόμμα σας χρωστάει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και δεν σας κουνάει κανένας. Αλλά και συ κοσμάκη που έχεις πληγεί από την συνεχόμενη κρίση, που έχασες το σπίτι ή την επιχείρησή σου, αν πας και τους ψηφίσεις πάλι θα είσαι άξιος της τύχης σου και κανένας πλέον δεν θα μπορεί να σε βοηθήσει. Περιμένεις να σωθείς με φιλοδωρήματα; Κάνε την ανατροπή σου. Υπάρχει λύση, αρκεί να την ψάξεις.
*Ο Γιώργος Χαλκιάς είναι επίτιμος δικηγόρος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ