Ανοιχτή επιστολή δίνουν στη δημοσιότητα 20 πολίτες του νομού Άρτας που συνυπογράφουν το κείμενο με το οποίο γίνεται γνωστή η συμμετοχή τους στην Ανοιχτή Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη και στην συστράτευση των δυνάμεων που ανταποκρίθηκαν, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν «στο κάλεσμα για ρήξη μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος, για το οποίο αξίζει να παλεύουμε».
Αναφέρουν συγκεκριμένα: «Οι μαθητές, οι φοιτητές, οι νεολαίοι, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι, που αγωνίζονται στον δρόμο όλα αυτά τα χρόνια αντιστεκόμενοι στην λαίλαπα και στην καταστολή, διεκδικώντας ένα καλύτερο παρόν και μέλλον και που έχουν κατακλύσει τους δρόμους μετά το έγκλημα των Τεμπών, απορρίπτουμε την Ελλάδα της εκμετάλλευσης, της ολιγαρχίας, της διαφθοράς, των ιδιωτικοποιήσεων, της εργασιακής ζούγκλας, της καταστολής, των μνημονιακών νεοφιλελεύθερων πολιτικών, της φτώχειας, της ακρίβειας, των πλειστηριασμών, τη χώρα του “από τύχη ζούμε”, τη χώρα του “πάμε και όπου βγει”.
Απέναντι στην καταστροφική για τους πολλούς επίθεση, η απάντηση δεν μπορεί να είναι μια κυβερνητική εναλλαγή πάνω σε όμοιους άξονες πολιτικής. Μια εναλλαγή που δεν οραματίζεται ρι- ζικές ανατροπές και που θα εφαρμόσει κατά γράμμα τις μνημονιακές πολιτικές, θα εδραιώσει για μια ακόμα φορά τα συναισθήματα της απογοήτευσης και της ηττοπάθειας.
Το ΜέΡΑ 25 – Συμμαχία για την Ρήξη είναι εδώ για να ανατρέψει την μετεκλογική αριθμητική των μνημονιακών κομμάτων που διαγκωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα λάβει το χρίσμα από την ολιγαρχία. Συνεχίζουμε τον αγώνα για να επιστρέψει στη χώρα η λογοδοσία και να καταλογισθούν οι ευθύνες των πραγματικών υπεύθυνων της τραγωδίας, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται.
Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές τεμαχισμού – διάλυσης – απαξίωσης – ιδιωτικοποίησης των δημόσιων εταιρειών κοινής ωφέλειας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για τον δημόσιο χαρακτήρα των υποδομών, το ρεύμα, τις μεταφορές, το νερό καθώς και τα δημόσια αγαθά όπως η παιδεία και η υγεία. Συνεχίζουμε τον αγώνα για να μπει τέλος στην ακρίβεια, στην ενεργειακή φτώχεια, στο ξεσπίτωμα των φτωχών νοικοκυριών με πλειστηριασμούς και εξώσεις. Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην καταστολή, στην αστυνομική βία και στον αυταρχισμό. Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην χρεοδουλοπαροικία, τις ληστρικές μνημονιακές, μεταμνημονιακές πολιτικές, που σώζουν τις τράπεζες και συνθλίβουν τους πολίτες.
Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε όσους και όσες θέλουν να σταθούν μαζικά και ενωτικά απέναντι στις καταστροφικές πολιτικές, να διεκδικήσουμε μαζί την προοπτική της ρήξης.
Όποιος/α επιθυμεί να συμβάλλει στην κοινή προσπάθεια, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στην Ανοιχτή Εκλογική Επιτροπή Άρτας του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για την Ρήξη με τους εξής τρόπους: Τηλεφωνικά: 697-470.32.61. Μέσω e-mail: org.artas@mera25.gr, mera25artapress @yahoo.com, laikienotitartas@gmail.com».
Ποιοι υπογράφουν. Την ανοικτή επιστολή υπογράφουν: Ελένη Θεοδώρου (εκπαιδευτικός), Σταύρος Πιστιώλης (λογιστής), Λουΐζα Σκούρα (μηχανικός), Δημήτρης Σταμούλης (εκπαιδευτικός), Λίτσα Κιτσαντά (συμβολαιογράφος), Βάσω Αμπελογιάννη (μηχανικός), Γεωργία Αναγνωστοπούλου (φοιτήτρια), Αλεξάνδρα Ανδρέου (φοιτήτρια), Ηλίας Γεωργιάδης (εκπαιδευτικός), Γιάννης Γιαννούλης (ελαιοχρωματισ- τής), Βασίλης Ζώης (οικοδόμος), Μιχάλης Κατσιμπόκης (μηχανικός), Σπύρος Λύκας (μηχανικός), Αιμίλιος Μουλιανίτης (μαθηματικός), Άθος Οικονό- μου (οικονομολόγος), Χάρης Παναγιωτόπουλος (έμπορος), Σταύρος Παπαϊωάννου (συνταξιούχος ΔΕΗ), Χρήστος Παππάς (συνταξιούχος), Ιφιγένεια Σταμούλη (εκπαιδευτικός), Αλέκα Σωτηρίου (εκπαιδευτικός).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ