ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ του Οικουμενικού Θρόνου, ύστερα από εισήγηση του μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσοστόμου, ανακηρύχθηκε ο εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Χαραλάμπους πατήρ Δημήτριος Ντούσκας.
Το αξίωμα, μετά την εισήγηση, απένειμε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Η ανακήρυξή του έγινε σε τελετή στον φερώνυμο ναό και οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν ήταν συγκινητικές. Ο μητροπολίτης Χρυσόστομος αναφέρθηκε στη δράση, την προσφορά και τον χαρακτήρα του επί 60 έτη ιερέα τόσο στο ναό του Αγίου Χαραλάμπους όσο και στα γραφεία της Μητρόπολης.
Μεταξύ των άλλων έργο του αποτέλεσαν η ανέγερση του ναού Αγίας Τριάδας, η αποπληρωμή των δαπανών για το ναό Αγίας Αικατερίνης, η κατασκευή της σκάλας στο εσωτερικό του Αγίου Χαραλάμπους, ο καθαρισμός του τέμπλου και των λοιπών κειμηλίων του ναού. Κυρίως όμως τιμές απονεμήθηκαν για την ηπιότητα του χαρακτήρα του, την καλοσύνη του και την στωικότητα με την οποία υπέμεινε ακόμα και τις δικαστικές διώξεις του για εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στον χώρο πέριξ του ναού.
Ο αρχιμανδρίτης πλέον του Οικουμενικού θρόνου διανύει το 88ο έτος της ηλικίας του, ενώ ιδιαίτερα συγκινησιακή ήταν η στιγμή όταν κατά την ανακήρυξή του πλήθος κόσμου αναφώνησε «Άξιος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ