Διαδικτυακό βιωματικό σεμινάριο εκπαίδευσης με θέμα «Διαχείριση της σχολικής τάξης», από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2023, συνολικής διάρκειας 12 ωρών με την συμμετοχή δέκα εκπαιδευτικών, υλοποίησε το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινω- νικής Υγείας νομού Άρτας.
Στόχος του σεμιναρίου, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον διευθυντή και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Άρτας, ήταν η στήριξη και ενδυνάμωση του ρόλου του εκπαιδευτικού ως παιδαγωγού στην σύγχρονη πραγματικότητα, μέσα από την ανάπτυξη δεξιοτήτων που θα του επιτρέψουν να εγκαταστήσει μια άμεση και εποικοδομητική επικοινωνία με τον έφηβο, για να μπορεί να διαχειριστεί τις κρίσεις στην τάξη του.
Αξιοποιώντας μεθόδους ενεργητικής μάθησης προσεγγίστηκαν οι θεματικές ενότητες: Κριτική προσέγγιση των αιτιολογι- κών παραγόντων που συντελούν στην ανάπτυξη του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού και της βίας. Βελτιώνοντας την επικοινωνία και την αυτοεκτίμηση στην τάξη – ενεργητική ακρόαση. Καλές πρακτικές στην διαχείριση περιστατικών στο σχολείο. Ο σύγχρονος ρόλος του εκπαιδευτικού. Συνεργασία σχολείου – γονέων ευρύτερης κοινότητας.
Το Κέντρο Πρόληψης ευχαριστεί τον διευθυντή Δημήτριο Ευαγγέλου, τον υποδιευθυντή Σταύρο Μπαρδάκα και όλους τους εκπαιδευτικούς για την συνεχή και ένθερμη συνεργασία. Συντονιστές του σεμιναρίου ήταν ο Θεόδωρος Οικονομίδης, επιστημονικός υπεύθυνος – παιδοψυχίατρος και η Θεοδοσία Κομηλάγιου, κοινωνιολόγος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ