Ελευθερία Ιγνατιάδου: Μαστολόγος και χειρουργός μαστού με εξειδίκευση στην ογκολογία. Διευθύντρια της Μονάδας Μαστού του νοσοκομείου Μεταξά.
Η Ελευθερία είναι μια σπουδαία γυναίκα επιστήμονας με λαμπρή καριέρα και με εκρηκτικό κοκτέιλ γνώσεων, δύναμης, επιμονής, συναισθημάτων και ανθρώπινης ευαισθησίας με την οποία υπηρετεί τη δημόσια υγεία. Λαμπερή, υπέρκομψη παρουσία και με θετική ενέργεια. Μια υγιής προσωπικότητα ταγμένη στο λειτουργικό καθήκον.
Έχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία, διαθέτει υψηλή κατάρτιση και ακολουθεί πιστά τις σύγχρονες παγκόσμιες επιστημονικές τάσεις. Είναι από τις αφανείς ηρωίδες που δεν παίρνουν σβάρνα τα κανάλια και δεν αποτελούν θέμα στα δελτία ειδήσεων. Αγωνίστηκε σκληρά και πέτυχε να διακριθεί στο δύσκολο δρόμο της Ιατρικής που υπηρετεί τον άνθρωπο από την εποχή του Ιπποκράτη.
Βαρύ το βιογραφικό της και δεν ξέρεις τι να της πρωτοξεχωρίσεις. Πλούσιο σε κλινική και ερευνητική δραστηριότητα, δημοσιεύσεις εργασιών σε περιοδικά και άπειρες συμμετοχές σε συνέδρια. Συμμετέχει ενεργά σε προγράμματα ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Εκπέμπει ηχηρά μηνύματα ζωής σε χιλιάδες γυναίκες που η μοίρα τούς έταξε να διαβούν από τα ίδια δύσβατα μονοπάτια. Το όραμά της είναι να έχουν όλες οι γυναίκες πρόσβαση σε οργανωμένα κέντρα μαστού. Είναι υποστηρικτική και εκπέμπει θάρρος και συναισ- θηματική ωριμότητα.
Ο μαστός είναι σύμβολο θηλυκότητας, και μια επέμβαση από μόνη της επηρεάζει την εμφάνιση και τον ψυχισμό της γυναίκας. Χιλιάδες γυναίκες στα χέρια της βγήκαν νικήτριες στις δύσκολες μάχες που έδωσαν κάποια στιγμή στη ζωή τους. Είναι σοβαρή ασθένεια ο καρκίνος και για την αντιμετώπισή του χρειάζονται περίπλοκες διαδικασίες.
Η Ελευθερία είναι πάντα εκεί και κάνει τα αδύνατα δυνατά για να χαμογελάσουν και πάλι οι ασθενείς της. Το βλέμμα ευγνωμοσύνης που εισπράττει γίνεται η δύναμή της να συνεχίζει στο πολύ απαιτητικό πεδίο. Οι βιωματικές εμπειρίες όσων γυναικών τη γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί της γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές της γιατί σπέρνει ζωές.
Αναμφίβολα, αξίζει στις κοινωνίες να μαθαίνουν για το έργο αυτών των γυναικών που δουλεύουν σκληρά, έχουν αφήσει στην άκρη την προσωπική τους ζωή και είναι αφιερωμένες στη θεραπεία του ασθενή και την ευζωία του. Σε κάθε ευκαιρία που βρίσκει και σε όλους τους τόνους επισημαίνει ότι είναι κρίμα που υπάρχουν σήμερα γυναίκες που δεν κάνουν συχνά Τεστ Πάπ, μαστογραφία και υπέρηχο. Δόγμα της είναι: η πρώιμη ανίχνευση και διάγνωση, ίσον ίαση.

ΥΓ: Ε, άνδρες! Ποιος είπε ότι ο καρκίνος του μαστού είναι «προνόμιο» των γυναικών; Και στο φύλο μας κάνει την εμφάνισή του, έστω σε μικρό ποσοστό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ