Της Βίκυς Καινούργιου
Υπάρχει μια παροιμία που λέει «Απ’ τον καημό που σούχω άνδρα μου… σου ξέχασα και τ’ όνομα». Ταιριάζει απόλυτα σε ό,τι συνέβη την περασμένη Τετάρτη στην Πρέβεζα όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη που αφορούσε τον προγραμματισμό έργων τομέα πολιτισμού, τουρισμού και αθλητισμού για την Ήπειρο.
Η συνάντηση έγινε με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στα Ιωάννινα, με προσκεκλημένους εκπρο-σώπους πολιτιστικών Συλλόγων και τουριστικών Σωματείων απ’ όλους τους νομούς. Την επίσημη ενημέρω- ση του κυβερνητικού σχεδιασμού για τους δύο τομείς έκαναν η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.
Από το νομό Άρτας παραβρέθηκαν – μετά από πρόσκληση – η πρόεδρος του Συλλόγου «Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ» Δήμητρα Αξιώτη, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ» Χαρίλαος Βάγιας και Ελένη Μπανταλούκα, από το Επιμελητήριο ο Βασίλης Μαγκούτης και η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Άρτας «Ο ΑΡΑΧΘΟΣ» Γεωργία Πατέντα. Καθώς υπουργός και υφυπουργοί ανέπτυξαν τα σχεδιαζόμενα έργα, μίλησαν για τα Ιωάννινα, την Πρέβεζα και την Θεσπρωτία.
Οπότε χρειάστηκε να παρέμβει η πρόεδρος του «ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ» Δήμητρα Αξιώτη και να θυμίσει σ’ όλους ότι η Άρτα ανήκει στην γεωγραφική Περιφέρεια της Ηπείρου, αποτελώντας έναν από τους τέσσερις νομούς της. «Η Άρτα είναι Ήπειρος», επισημαίνοντας παράλληλα την απουσία θεσμικών εκπροσώπων της Περιφέρειας και του Δήμου από την συνάντηση αυτή, τονίζοντας: «Λυπάμαι, δεν είμαι ούτε δήμαρχος, ούτε περιφερειάρχης. Πρόεδρος ενός μεγάλου μεν φτωχού δε Συλλόγου είμαι που προσπαθούμε να διατηρήσουμε και να αναδείξουμε τον πολιτισμό του τόπου μας. Δεν είναι παραθαλάσσιος νομός, όμως συγκεντρώνει μεγάλο αρχαιολογικό πλούτο, έχει πολλά Βυζαντινά μνημεία, συνδυάζει Τζουμέρκα και Αμβρακικό και μπορεί να αποτελέσει εξαιρετικό προορισμό, αρκεί να στηριχθεί…».
Είπε κι άλλα η Μιμίκα που φουρκίστη- κε καθώς ανταποκρίθηκε σε μια πρόσκληση κενή περιεχομένου. Και είναι να απορεί πράγματι κανείς διότι, ό- πως τους είπε, για την Άρτα δεν ειπώθηκε τίποτε, διατυπώνοντας την απορία για την πρόσκληση που έκαναν. Για να ακούσουν τι γίνεται άραγε μόνο για τους άλλους νομούς της Ηπείρου και τίποτα για την Άρτα; Για να αισθανθούν ως οι κομπάρσοι σε ένα σχέδιο που δεν περιλαμβάνει το νομό μας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Δήμητρα Αξιώτη.
Πάλι καλά που η πρόεδρος του «Μ» δεν τ’ άφησε να περάσει στο… ντούκου. Έσωσε την υπόσταση ενός ολόκληρου νομού, που απ’ τον καημό που τούχαν τού ξέχασαν και το όνο- μα! Μπράβο της γιατί απέδειξε ότι τ’ αξίζει τ’ άρματα και δεν επανεκλέχθηκε τυχαία στο τιμόνι του «Μ» προσφάτως για πολλοστή φορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ