ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τα νέα αρδευτικά έργα που έχουν μελετηθεί από τις υπηρεσίες της, εξέδωσε η Περιφέρεια Ηπείρου, ύστερα από απόφαση, που όπως αναφέρει, έλαβε ο γενικός γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών για ένταξή τους στο ΠΑΑ (Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης).
Ο συνολικός προϋπολογισμός, επισημαίνει, ξεπερνά τα 14,3 εκατ. ευρώ, με τα συγκεκριμένα έργα να έρχονται να προστεθούν στα άλλα οκτώ που είχαν ενταχθεί με προγενέστερη απόφαση τον περασμένο Φεβρουάριο. Τα επίσης οκτώ νέα έργα πρό- κειται να κατασκευαστούν στους ΤΟΕΒ Κερασώνας – Παναγιάς, Μπόιδας – Μαυρής, Ράγιου – Κεστρίνης, Λάμαρης, Αχέροντα, Ζώνης Αράχθου Άρτας (προϋπολογισμός 2 εκατ. ευρώ), αρδευτικό δίκτυο Περάνθης – Λουτροτόπου Άρτας (προϋπολογισμός 2.198.000 ευρώ), εξοικονόμησης νερού σε Γραμμενίτσα – Βλαχέρνα Άρτας (προϋπολογισμός 1.090.000 ευρώ).
Στην ίδια ανακοίνωση, η Περιφέρεια Ηπείρου σημειώνει ότι στο εν λόγω πρόγραμμα εντάχθηκαν και άλλα τρία έργα τα οποία υποβλήθηκαν από την ίδια και αφορούν την Άρτα. Λόγος γίνεται για τα έργα σχεδιασμού και αναβάθμισης των αρδευτικών δικτύων ΤΟΕΒ Ζώνης Αράχθου με προϋπολογισμό κοντά στα 2,2 εκατ. ευρώ, ΤΟΕΒ Λούρου με προϋπολογισμός επίσης κοντά στα 2,2 εκατ. ευρώ και Αγίου Γλυκορίζου με προϋπολογισμό 835.535 ευρώ. Επιπλέον, η απόφαση περιλαμβάνει και την ένταξη δύο έργων που έχουν υποβληθεί από τους Δήμους Πάργας για βελτίωση των αρδευτικών δικτύων ΤΟΕΒ Αχέροντα με προϋπολογισμό 2.138.000 ευ- ρώ και Κεντρ. Τζουμέρκων για βελτίωση υποδομών εγγείων βελτιώσεων με προϋπολογισμό 147.000 ευρώ.
«Με την κατασκευή αυτών των έργων – επισημαίνει σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης – επιτυγχάνεται η μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτών, σε συνδυασμό με την εξοικονόμηση νερού, που θα αποτελεί ένα από τα μείζονα ζητήματα τα επόμενα χρόνια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ