ΤΙ συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ, σαν πολύ δεν καθυστερεί με την ανακοίνωση του προσώπου που θα στηρίξει στις δημοτικές εκλογές για τον Δήμο Αρταίων;
Είχε λεχθεί πως «λευκός καπνός» θα έβγαινε από τον Φεβρουάριο, κλείνει το πρώτο εικοσαήμερο του Απριλίου κι ακόμα τίποτε. Βίκυ Σιαπάτη και Πάνος Καραγιώργος που κατέθεσαν την διαθεσιμότητά τους για υποψηφιότητα δημάρχου περιμένουν ακόμα στο… ακουστικό τους.
Πολλά ερωτήματα εν τω μεταξύ, δεχόμαστε και μεις ως εφημερίδα για το αν γνωρίζουμε κάτι επί του χρόνου ανακοινώσεως, όμως πολύ περισσότερο λόγος γίνεται μεταξύ της κοινωνίας. Και είναι λογικό διότι ας μη διαφεύγει της προσοχής ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί την πρωτιά στο νομό σε όλες τις αναμετρήσεις των πρόσφατων εθνικών εκλογών, καθώς και των ευρωεκλογών.
Ο χρόνος περνάει και οι αυτοδιοικητικές δεν είναι σαν τις εθνικές εκλογές, οπότε οι όποιες καθυστερήσεις συνιστούν πολυτέλεια! Επί της ουσίας δένουν τα χέρια του επικεφαλής να κινηθεί με άνεση για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν είναι γνωστό ότι όσοι το αποφάσισαν να κατέλθουν ασκούν πιέσεις, πολλές φορές μάλιστα ασφυκτικές, σε συμπολίτες μας προκειμένου να πλαισιώσουν τους συνδυασμούς. Όπως επίσης γνωστό είναι ότι δεν κοιτάνε κόμματα αλλά πρόσωπα που θα φέρουν ψήφους. Κάποιοι ενδεχομένως και να υποκύπτουν.
Σε κάθε περίπτωση πάντως θα είναι λάθος για τον ΣΥΡΙΖΑ αν θα περιμένει τις εθνικές εκλογές και κατόπιν να ανακοινώσει την στήριξη στον υποψήφιο δήμαρχο της επιλογής του. Κρίσιμες μεν οι εθνικές εκλογές όμως και οι αυτοδιοικητικές αξιολογούνται ως σημαντικές. Ιδιαίτερα για τις τοπικές κοινωνίες, όπως και της Άρτας. Οι καιροί ού μενετοί. Ο εστί μεθερμηνευόμενον «δεν υπάρχουν περιθώρια αναβολής»…
Β.Π.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ